Jandarma Genel Komutanlığı subay alımı yapıyor. Jandarma Genel Komutanlığı tarafından yayımlanmış olan duyuruya göre 2019 yılı Subay temini başvuruları bugün başladı.Bu kapsamda Askeri İlanlar olarak Jandarma genel anlamda farklı branşlarda subay alım ilanı yayımlamıştı ve Başvuru sayfasında ayrı olarak Muvazzaf Tabip / Diş tabip leri için ayrı ekran verildi. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere detayları aktarıyoruz.

Jandarma Genel Komutanlığı 2019 yılı Subay temini için yayımladığı kılavuzda, Erkek olarak 10 Tabip (Muvazzaf) ve 2 Diş Tabibi (Muvazzaf) ve Şehit ve malul eş ve çocukları için 4 kişi alacağını belirtti.

ADAYLARDAN HANGİ NİTELİKLER ARANACAK?

Jandarma Genel Komutanlığı Tabip ve Diş Tabibi adaylarından, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Dört yllık eğitim veren üniversitelerin lisans programlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkşiği bulunan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, 2018 yılında yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 65 puan almış olmak veya ALES'ten 60 puan almış olmak, Muvazzaf Tabip ve DiĢ Tabibi Subay adayları için 32 yaĢını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1987 ve sonra doğanlar başvurabileceklerdir.)

Silah taşımasına veya silahlı görev yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, TSK, J.Gn.K.lığı ve S.G.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak, Daha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundna disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlığından her ne sebeple olursa olsun çıkartılmamış olmak, herhangi bir terör örgütü üyesiliği bulunmamak, yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine alımını yapacağı subay adayları için başvurular başladı ve adaylar başvurularını 09 Nisan 2019 tarihi ile 22 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirebilecekler. Ön Başvurular sadece jandarma resmi başvuru adresi olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi üzerinden yapılacak olup bunun dışında yapılak herhangi başvuru şekli kabul edilmeyecektir. Başvuru kılavuzu ve başvuru ekranına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim