Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Eylül ayının oralarında bünyesindeki personel eksikliği için personel alımı yapacağını belirtmişti. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesine 2 kişilik boş kadro ile personel alımı yapmaktadır. Alım kadroları ise, Sözleşmeli Bilişim Personeli belirlenmiştir. Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesine alımını yapacak olduğu kadro için adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı ve Yabancı dil sınavı şartı arıyor.

Buna göre adaylar, Kamu Personeli Seçme Sınavı puandan en az 70 almış olmaları gereklidir. Ayrıca KPSS puanın %70 i ile Yabancı Dil Sınavı puanının %30 u nun ortalaması alınarak, çıkacak osnuca göre adaylar Sınava tabii tutulacaklardır. Sınav Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları tarafından yapılacak.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları bünyesine alımını yapmakta olduğu sözleşmeli personel pozisyonu için başvuruların en geç 29 Eylül 2017 tarihine kadar olduğunu belirtti. Adaylar son başvuru günü en geç 17:00 a kadar Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığının https://basvuru.ytb.gov.tr/ adresli internet sitesi üzerinden yapılacaktır. 

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR:

Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları büyesine alımını yapacak lduğu boş kadro için adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine, temsil kabiliyetine, analitik düşünme ve hızlı problem çözme yeteneğine sahip olmak, Yoğun iş temposuna ayak uydurabilmek ve takım çalışmasına yatkın olmak, alep edilmesi halinde, sertifika istenmeyen ancak bilgi sahibi olması beklenilen konularda daha önce çalışılan işyerlerinden ilgili konuda çalıştığını gösterir referans mektubu getirmek, Daha önce Başkanlığın açmış olduğu Sözleşmeli Bilişim Personeli alım mülakatlarına katılmamış olmak ve kadro gereğince özel şartları taşımak.

Ayrıca adaylar ilanın tam metnini inceleyerek ilan hakkında daha detaylı bilgiye sahip olabilir ve başvuru kılavuzuna göre başvurularını gerçekleştirebilirler.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim