Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı personel alımı ilanı yayımladı. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak uzman alımı yapacak. Toplamda 8 kişilik kadro ile farklı alanlarda uzman personel alımı yapacağını belirtti. Ayrıca YÖK personel alımı için başvuru süreci başlamış olup haberimizde sizlere detayları aktaracağız.

KADRO DAĞILIMI:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ( YÖK ) farklı alanlarda olmak üzere toplamda 8 sözleşmeli personel alımı yapacak. İşte alanlarına göre kadro dağılımı:

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel oalrak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı alımları için adaylardan özel olarak Eğitim, KPSS ve YDS şartı aranıyor. Yukarıdaki tabloda da belirtildiği gibi adaylardan 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Bunun dışında Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden en az B sınıfı puana sahip olmak.

Eğitim olarak ise adayların alım alanına göre yukarıdaki alanlardan en az dört yıllık eğitim veren Yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

YÖK personel alımı için adaylar başvurularına başladılar. Başvurular ilanın resmi Gazete'de yayım tarihi olan 21 Temmuz 2002 tarihi ile en geç 30 Temmuz 2020 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı resmi internet adresinden temin edecekleri başvuru formu ile birlikte ve istenen belgeler ile birlikte Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (Personel Dairesi Başkanlığı) Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent/Ankara adresinde olacak şekilde posta ile göndermeleri gereklidir.

İLANIN TAM METNİ

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim