Yüksek Seçim Kurulu personel alımı ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilana göre Yüksek Seçim Kurulu ( YSK ) bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Seçmen Kültrü Genel Müdürlüğü emrinde 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesi ve gereğince Sözlşemeli olarak istihdam edilmek üzere Sözlü sınav ile kamu personeli alımı yapılacak. Ayrıca alımlar KPSS Puanı ile yapılacak olup başvuru şartları ve alım yapılacak kadrolar haberimizin devamında.

KADRO BİLGİLERİ:

YSK bünyesine toplamda 9 kişilik boş kadro ile 6 adet Sözleşmeli Çözümleyici ve 3 adet Sözleşmeli Programcı alımı yapacak. Yüksek Seçim Kurulu her bir boş bulunan sözleşmeli personel kadrosu için 10 katı aday için sözlü sınav yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yüksek Seçim Kurulu adaylardan bazı genel ve özel nitelikler talep edecek. Bu doğrultuda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak.

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

şartları aranacak.

özel olarak ise adaylardan KPSS ve YDS şartı aranacak.

KPSS Şartı: 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir. Bu kapsamda 60 KPSS İle Kamu Personeli alımı yapılacak.

YDS Şartı: YDS'den en az D düzeyinde puan almış olmak şartı aranacak.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL ŞARTLAR:

Sözleşmeli Çözümleyici Pozisyonu İçin:

  • Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği ile fakültelerin Matematik, Fizik, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • En az 50 (elli) iç ve dış kullanıcısı bulunan kamu ya da özel sektördeki sistem merkezlerinde en az 1 (bir) yıllık tecrübe sahibi olmak ve bunu belgelemek.

Sözleşmeli Programcı Pozisyonu İçin:

Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Adli Bilişim Mühendisliği ile fakültelerin Matematik, Fizik, İstatistik, Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayar Enformatik, Bilgisayar Enformasyon Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Enformasyon Teknolojileri, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümü Mühendislik fakültelerinin müfredatında bilgisayar programlama dillerine yer veren bölümlerden mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt içi veya yurt dışındaki Yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

YSK kamu personeli alımı için adaylar başvurularına 14 Haziran 2021 tarihi ile saat 09.00 itibari ile başlayacak olup en geç 23 Haziran 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir.

Başvurular sadece YSK resmi İnternet adresi olan(https://www.ysk.gov.tr) adresi üzerinden “Aday Başvuru Formu” eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulmak suretiyle yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim