Yayımlanan ilana göre Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak için sözleşmeli olaral personel alımı yapacağını belirtti Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı adaylardan 2016 yılı KPSS puanı isteyecek ve adayların puan sıralamasına göre bir sıralam yapılacaktır. Sonrasında ise adaylar sınava çağılacak. Adayların sınava katılabilmeleri için kadro sayısının 10 katı kadar aday arasında olmaları gerekmektedir. Sınav sonucunda ise Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Sözleşmeli 2 Sistem Programcısı alacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı alımını yapacağı 2 Sİstem programcısı adayından 2016 yılında ÖSYM tarafından yapıla Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Ayrıca adayların aldıkları KPSS puan durumuna göre bir değerlendirme yapılacak ve çıkan sonuca göre 20 kişi sınava çağırılacaklardır.

Bunun dışında adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 35 yaşından gün almamış olmak ve İngilizce, Almanca, Fransızca dillerinden YDS veya eşdeğer sınavlardan en az (D) düzeyinde puan almış olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 27 Ağustos 2018 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Adaylar başvurularını YÖK resmi internet sitesi olan www.yok.gov.tr adresinden başvuru formunu indirerek Yükseköğretim Kurulu Personel Dairesi Başkanlığı Üniversiteler Mahallesi 1600.Cadde No: 10 06800 Bilkent-Çankaya/ANKARA adresine posta yolu ile yapacaklardır. İlan hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ilanı inceleyebilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim