Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Resmi Gazetede yayımlanmış oln ilana göre Yıldız Teknik Üniversitesi 1 kişilik kadro ile Kıdemli Ağ Uzmanı alımı yapılacak. Adayların başvuru yapabilmeleri için YDS ve KPSS'den puan almış olmaları gereklidir. KPSS puanı olmayan adaylarda başvuru yapabikecekler ancak değerlendirmede şansları daha düşük olacaktır. İşte başvuru şartları ve KPSS detayı şöyledir.

Kıdemli Ağ Uzmanı Alımı Şartları:

Yıldız Teknik Üniversitesi sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı Yapacak olup adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aramnacak. Pozisyonuna göre özel aşağıdaki özel nitelikler aranacak.

a) En az 2.000 kullanıcılı bilgi işlem merkezlerinde, kurum çalışanı veya bu kurumlarda danışmanlık yapan firma personeli olarak en az 15 (on beş) yıl çalışmış olmak,

b) Büyük ölçekli veri merkezinde konuşlandırılmış kurumsal (enterprise) seviyedeki omurga yönlendirici ile uç birimlerde konuşlandırılmış yönlendirici, omurga anahtar, kenar anahtar sistemleri ve kablosuz erişim noktaları için bilişim ağları yöneticisi (network admin) olarak en az 15 (on beş) yıllık tecrübe sahibi olmak ve belgelemek.

c) Güvenlik sistemleri (IDS/IPS, Firewall) hakkında bilgi sahibi olmak.

d) Yerel Alan Ağı (LAN), Geniş Alan Ağı (WAN), Kablosuz Yerel Alan Ağı (WLAN), Sanal Özel Ağ (VPN), Dinamik Yönlendirme Protokolleri, DHCP, DNS, IEEE 802.1x ve IPv6 teknolojileri yapılandırma ve yönetimi konularında tecrübeli olmak.

e) Bilgi Güvenliği ve SIEM (Security Information Management and Security Event Management) konularında bilgi sahibi olmak. f) Cisco Certified Network Professional (CCNP) Sertifikasına sahip olmak.

g) Geçerli Cisco Networking Academy CCNA R&S Instructor Trainer sertifikasına sahip olmak.

ğ) Hizmetin gerektirdiği niteliklere, muhakeme yeteneğine ve temsil kabiliyetine sahip olup yoğun iş temposuna ayak uydurabilme ve takım çalışmasına yatkın olmak.

KPSS'li KPSS'siz Personel Alımı Detayları Nedir?

2018 veya 2019 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile İngilizce dilinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) (yabancı dil puanı belgesi ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır) veya bu dilde yapılan diğer yabancı dil sınavlarından alınan ve Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen dengi puan esas alınacaktır.

Bilişim Personeli Alımı Başvuru Süreci Başladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi sözlemeli bilişim personeli alımı için başvurular 06 EKim 2020 tarihi itibari ile başladı. Adaylara başvuru için 15 günlük süre verilmiş olup en geç 20 EKim 2020 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Adaylar başvurularını sadece Üniversitenin Personel Dairesi Başkanlığına yapmaları gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ BURADA

Editör: TE Bilisim