Kamuda memur olmak isteyen adaylar için Yargıtay sözleşmeli personel alımına ilişkin bazı detayları paylaşıyoruz. Bilindiği gibi geçtiğimiz günde Yargıtay çok sayıda personel alım ilanı Devlet Personel Başkanlığı ve Yargıtay Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden adaylara duyuruldu. 657 sayılı Kanun 4/B uyarınca sözleşmeli olarak bir çok unvanda 110 personel alımı yapılacak. Alım yapılacak Unvanlarda Zabıt Katibi, Hizmetli, Tercüman, Mühendis, Teknisyen unvanları bulunuyor. Adayların en çok merak ettiği kadrolardan olan Zabıt kâtibi olmak için başvuru şartları neler olarak? Yargıtay Başkanlığı Zabıt katibi maaşları ne kadar? Başvuru yapacak olan adayların için bu soruların cevabını araştırdık.

YARGITAY'A NE KADAR ZABIT KATİBİ ALINACAK?

Yargıtay personel alım ilanı yayımlanmasıyla hangi unvanda ne kadar personel alınacağı belli oldu. Zabıt Katibi kadrosunda 55 personel alınacak. 5 Mühendis, 3 Tercüman, 5 Teknisyen, 45 Hizmetli alımlar sonucu Yargıtay’a atanacak. 55 Zabıt katibi alımında; ortaöğretim mezunlarına 10, önlisans mezunlarına 32 ve lisans mezunlarına da 10 kişilik kadro ayrıldı.

BAŞVURULARDA KPSS KAÇ PUAN OLAN BAŞVURABİLECEK?

Alımlarda öğrenim düzeyinde lise, önlisans ve lisans mezunları başvuru yapabilecek. Personel alım başvularında özellikle lise mezunu adaylar için en çok tercih edilen meslekler arasında zabıt katibi mesleği de yer alıyor. Adayların KPSS sınavından en az 70 alması gerekiyor. Lise mezunları P94, Önlisans mezunları P93 Lisans mezunları ise P3 puan türünden yeterli puan almaları gerekli.

( ZABIT KATİBİ - HİZMETLİ -MÜHENDİS - TEKNİSYEN ) KİMLER BAŞVURABİLİR?

Başvuru yapacak olan adayların genel ve özel başvuru şartlarını taşımları gerekli. Kamu Personeli Sınavından yukarıda belirttiğimiz puan türlerinden 70 olan adaylar başvuru yapabilir. Zabıt katipliğinde ayrıca özel şartlar bulunuyor. Adayların ayrıca Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı bilgisayar ya da daktilo sertifikasına sahip olmaları gerekiyor. Öğrenimlerinde bilgisayar eğitimi alanlar bu dersten başarı olarak geçtiklerini belgelemeleri gerekiyor. Başvuruları kabul edilenler uygulama sınavına alınacaklar. Uygulama sınavında 3 dakika da en az doksan kelime yazmaları istenilecek. Katiplik uygulama sınavını Yargıtay personel alım komisyonu tarafından yapılacak. Metinlerde anlam bütünlüğünün bozulmaması ve cümle tekrarı gibi şartlara da uygulamak gerekli olacak. Diğer başvuru şartları için: https://goo.gl/25Fi3X

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Yargıtay personel alım başvuruları 29 Ocak tarihinde başlayacak. 2 Şubat cuma günü mesai bitiminde son bulacak. Başvurular e devlet üzerinden elektronik olarak alınacak. Başvuru yapmak için : https://goo.gl/Vy6z8S

HİZMETLİ, MÜHENDİS, TEKNİSYEN, SÖZLEŞMELİ ZABIT KATİBİ MAAŞLARI NE KADAR?

Yargıtay sözleşmeli personel maaşları ve özlük hakları en çok merak edilenler arasında bulunuyor. 4/B statüsünde çalışan olan personellerin maaş hakları bakımından lise mezunu ve yeni başlayan zabıt katibi maaşı 2392,22 Tl olacak. Lisans mezunu olan Sözleşmeli katibin maaşı ise 2.438,88 TL olacak. Sözleşmeli hizmetli maaşı ise yeni başlayanlar 2.287,23 Tl olacak. Diğer mesleklerin maaşlarını öğrenmek için aşağıdaki tabloyu inceleyebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim