Yargıtay Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı farklı eğitim seviyelerinde Sözleşmeli olarak Hizmetli alımı yapacak. Buna göre adaylardan 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup bütün nitelikleri taşıyan adayların başvuruları kabul edilecektir. Alım başvuruları 29 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olup adaylar aşağıdaki bilgiler doğrultusunda başvuru yapabilecekler.

Yargıtay Başkanlığı bünyesine toplamda 45 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Destek Personeli kadrosunda Sözleşmeli Hizmetli Personel alımı yapacak. 45 Kişilk kadrosnun 20 si Önlisans mezunlarına ve 25 i Lise mezunlarına verilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Yargıtay Başkanlığı Hizmetli alım ilanına, 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve lise mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan alanlar, 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyanlar, Arşiv araştırması olumlu olanlar, Başvuru son günü tarihi ile 35 yaşını doldurmamış olmak, Sosyal Güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve herhangi bir kuruma mecburi hizmet borcu olmayanlar başvuru yapabilecek.

ARANAN ÖZEL NİTELİKLER:

Adaylardan özel olarak en az lise mezunu olmaları istenecektir. Ayrıca adayların KPSS puan sıralamasına göre kadro sayısının 5 katı kadar Sınava çağılacaktır.Adayların aldıkları KPSS puanının % 50’si ile mülakat sınavı puanının % 50’si esas alınarak, yapılacak hesaplama sonucu nihai baĢarı durumu belirlenecektir.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Yukarıda da bilgisin verdiğimiz üzere adaylar başvurularına 29 Ocak 2018 tarihinde başlayacaklar. Buna göre adaylar başvurularını en geç 02 Şubat 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar Yargıtay Başkanlığı resmi internet sayfası üzerinden başvuru yapacakalrdır. Bunun dışında yapılan başvuru yöntemleri geçersiz sayılacaktır. Aşağıda başvuru adresine ve ilanın tam metnine ulaşabilrisiniz.

İlanın Tam Metni

Başvuru Adresihttps://www.turkiye.gov.tr/yargitay-is-basvurusu

Editör: TE Bilisim