Yargıtay Başkanlığı tarafından 13 Aralık 2019 tarihine kadar alınan Zabıt Katibi, Hizmetli ve Teknisyen kadroları için sonuçlar ne zaman açıklanacak? KPSS puanına göre değerlendirmeler neye göre yapılacka? Sınav detayları nedir? İşte detaylar.

Yargıtay Başkanlığı 9-13 Aralık 2019 tarihleri arasında personel adaylarından başvuru almıştı. Söz konusu ilana Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar başvuruda bulundular. Bu kapsamda, 28 Zabıta Katibi, 57 Hizmetli ve 10 Teknisyen kadrolarına başvuru alınmış olup adaylar tarafından yüzlerce başvuru alındı. Başvuruların sona ermesi ile birlikte adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağı hakkında araştırmalara başladılar. Peki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşin Olsa ekibi olarak sizlere bilgi vereceğiz.

POZİSYONUNA GÖRE DEĞERLENDİRME SÜRECİ:

ZABIT KATİBİ DEĞERLENDİRME VE SINAV DETAYLARI?

Zabıta katibi kadrosu için adaylara Bilgisayar ortamında uygulamalı sınav yapılacaktır. Adayların KPSS'den almış oldukları ve uygulamalı sınavdan almış oldukları puanların ortalaması ile değerlendirme yapılacak.

Bu kapsamda KPSS sınavından alınan puanın % 50’si ile bilgisayar uygulama sınavında yazılan en fazla kelime sayısı 100 puan kabul edilerek her bir doğru kelime karşılığı oluşan katsayı puanı ile yazılan kelime sayısının çarpımı suretiyle elde edilecek puanın % 50 sinin toplamı esas alınarak; en yüksek puandan başlanılarak, her öğrenim düzeyi için ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday sözlü sınavına çağrılacak olup, son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

HİZMETLİ VE TEKNİSYEN KADROSUNA DEĞERLENDİRME

KPSS puanları esas alınarak, en yüksek puandan başlamak üzere, ilan edilen pozisyon sayısının 10 katı aday çağrılacaktır. Son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu kişilerin tamamı sözlü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACKA?

Yargıtay Başkanlığı personel alımı için başvuru sonuçları henüz açıklanmadı. Başvuru yapmış yüzlerce aday için sonuçlar bekleniyor. Söz konusu 95 sözleşmeli personel alım için başvurular 13 Aralık 2019 tarihinde sona ermiş olup önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Kadro sayısı fazla olmadığından dolayı sonuçların 2019 sonuna kadar açıklanması muhtemel. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta açıklanacaktır.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.