Resmi Gazete'de yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak personel alımı yapacak. Bu bağlamda Başkanlık 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre kamu personeli seçme sınavı ile sözleşmeli olarak kamu personeli alımı yapılacak. Peki alım kadroları ve başvuru şartları nedir? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Yargıtay Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için 3 sözleşmeli Porgramcı ve 3 Sözleşmeli çöcümleyici alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Yargıtay Başkanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki kanun kapsamında,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, 

- Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak,

- Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,

- Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv arşatırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi nitelikler aranıyor.

KPSS ŞARTI:

Yargıtay Başkanlığı kamu personeli alımı için adaylardan 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 ve Ön Lisans mezunları için KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

BAŞVURULAR:

Yargıtay Başkanlığı kamu personeli alımı için başvuru süreci ilanın yayım tarihi olan 09 Mart 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 13 Mart 2020 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gereklidir. Başvurular Yargıtay Başkanlığı resmi İnternet adresi olan www.yargitay.gov.tr adresi üzerinden temin edilecek başvuru  formunu doldurarak Yargıtay Başkanlığı Personel ve Eğitin Müdürlüğü Vekaletler Cad. no:1 Bakanlıklar/Ankara adresine şahsen yapılmış olması gereklidir. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim