Devlet Üniversiteleri sözleşmeli olarak hemşire alımı gerçekleştiriyorlar. Devlet Personel Başkanlığı tarafından devamlı olarak yayımlanan hemşire alım ilanlarına göre ülkemizdeki bir çok Üniversite bünyesindeki eksikliği karşılamak amaçlı 1165 hemşire alımı yapıyorlar. Buna göre bu haberimizde sizlere Kamuya alımı yapılan Hemşireler hakkında bilgiler vereceğiz. Hangi Üniversite kaç hemşire alımı yapıyor? Hangi şartlar aranıyor? Başvuru bilgileri ve detayları nelerdir?

HEMŞİRE ALIMI YAPAN ÜNİVERSİTELER:

Üniversiteler bünyelerindeki hemşire eksikliğini karşılamak amaçlı sözleşmeli olarak alım yapmaktadırlar. İlgili alım ilanlarına başvuru yapacak adaylar mutlaka başvuru şarrtlarını taşımaları gerekmektedir. Buna göre adaylardan eğitim şartı olarak en az lise mezunu olmaları, Önlisans mezunu olmaları ve Lisans mezunu olmak şartı aranır. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavından B Grubu puan durumuna göre puan almış olmaları şarttır.

Buna göre, Fırat üniversitesi 54, Uludağ üniversitesi 149, Necmettin Erbakan üniversitesi 165, Andana Menderes Üniversitesi 70, Bozok Üniversitesi 64, İnönü üniversitesi 130, Mersin üniversitesi 153, Cumhuriyet Üniversitesi 100, Ankara Üniversitesi 164, Kırıkkale Üniversitesi 40 ve Selçuk Üniversitesi 75 olmak üzere toplamda 1165 hemşire alımı yapılacak.

ADAYLARDAN ARANAN ŞARTLAR NELERDİR?

Üniversiteler alımını yapacakları hemşire adaylarından genel olarak, 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından B puan durumuna göre , Lise mezunları için KPSSP94, Önlisns mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, 18 Yaşını tamamlamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Fakülte veya Yüksekokulların veya Sağlık Meslek Liselerinini hemşirelik bölümünden mezun olmuş olmak şartları aranacaktır.

BAŞVURULAR NE İSTENEN BELGELER:

İlgili ilanlara başvuru yapacak adaylar öncelikle başvuru tarihleri içerisinde başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre ilgili ilan yayımlandıktan sonra en geç 15 içerisinde başvurular ilgili üniversiteye şahsen yapılması gerekmektedir.

Başvuru esnasında adaylardan, üniversiteden temin edilecek başvuru formu, Öğrenim Belgesi, Fotoğraf, Nüfus Cüzdanı Fotokopisi ve KPSS Sonuç belgesi ile birlikte başvuru yapılacaktır. İlanlar hakkıda detaylı bilgi için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

İşin Olsa ( www.isinolsa.com ) ekibi oalrak sizler için kamuya alım yapan kurumların tamamını bir araya topladık. Eğer bu tür ilanlardan anında haberdar olmak isterseniz İşin Olsa Mobil uygulamasını indirebilir ve bu sayedi telefonunuza anında bildirimler alarak hiç bir ilanı kaırmamış olursunuz. İşin Olsa Mobil uygulamasına sahip olmak tamamen ücretsizdri. İşin Olsa Mobil Uygulaması

Uludağ Üniversitesi  İçin Buraya Tıklayınız.

Necmettin Erbakan Üniversitesi  İçin Buraya Tıklayınız.

Adanan Mederes Üniversitesi 70 Hemşire Alımı İlanı İçin Buraya Tıklayınız.

Bozok üniversitesi İçin Buraya Tıklayınız.

İnönü üniversitesi İçin Buraya Tıklayınız.

Mersin üniversitesi İçin Buraya Tıklayınız.

Cumhuriyet Üniversitesi İçin Buraya Tıklayınız.

Ankara Ünivrsitesi İçin Buraya Tıklayınız.

Kırıkkale Üniversitesi İçin Buraya Tıklayınız.

Selçuk Üniversitesi İçin Buraya Tıklayınız.

Fırat üniversitesi için Buraya Tıklayınız.

İŞİN OLSA / ÖZEL HABER

Editör: TE Bilisim