Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı 08 Eylül 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel eksikliği için kamu personeli alımı yapacağını belirtti. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı ( TÜSEB ) bünyesine farklı pozisyonlarda toplamda 14 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacak. Alımlar, İstanbul, Ankara veya Kayseri illerinde yapılacak. Ayrıca başvurusunu yapmış ve başkanlık tarafından onaylanmış olan adaylar, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tarafından yapılacak olan Türkçe ve İngilizce sözlü sınavına tabbi tutulacaklardır.

Buna göre Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı bünyesine, farklı alanlarda 7 Araştırmacı ve farklı alanlarda 7 Uzman alacak. Adaylardan en az lisans mezunu olmak şartı aranacaktır.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL NİTELİKLER:

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı alım yapacağı kadrolar içni adaylardan ortak olarak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesinde belirtilen, A bendindeki, 1,4,5,6,7,8. maddelerdeki şartları taşımak, askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak ( erkek adaylar için ), görevini devamlı yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi olmamak, Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, yapılacak güvenlik ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Doktorası olan Yabancı uzmanlar için Türk vatandaşlığı şartı aranmaz ve çalışma süresinin bir yılı aşması halinde çalışma izni olması şartı aranır. Ayrıca bunun dışında Yabancı dil sınavından puan almıl olmak şartı aaranmaktadır. Bu nitelikler genel olmak üzere her alan ve kadro için daylardan kadr oseviyesine göre özel şart aranmaktadır. Bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 18 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri şarttır. Başvurular, istenilen belgeler ile birlikte şahsen yapılacaktır. Bunun dışında yapılacak olan başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metninden alım tablosuna ve diğer sınav bilgilerine ulaşabilirsiniz. İlanın tam metni içni aşağıdaki bağlatıyı kullanın.

https://goo.gl/e17JGS