Az önce yayımlanmış olan ilana göre Türkiye İstatistik Kurumu bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere merkez teşkilatında bulunan personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı kadrolarda 9 kişilik kadro ile sözleşmeli bilşim personeli alımı yapacğaını bildirdi. Alımlar Başkanlığın Bilişim Teknolojileri Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak yapılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) bünyesine 9 kişilik kadro ile, 1 Konfigürasyon Yöneticisi, 3 Python Web Sunucusu ve Container Yöneticisi, 2 PostgreSQL Veri Tabanı Yöneticisi ve 3 ETL Geliştirici alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

TÜİK adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç aşlabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlil ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi nitelikler aranacaktır.

EĞİTİM ŞARTI:

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak.

KPSS VE YDS ŞARTI:

TÜİK tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınava katılacak adayların seçiminde; 2018 veya 2019 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) P3 puanı ve İngilizce dilinde geçerli bir Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YDS / e - YDS) veya bu dilde yapılan eş değerliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen diğer yabancı dil sınavlarından alınan yabancı dil puanı esas alınacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ:

Türkiye İstatistik Kurumuna personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi olan 16 Mart 2020 tarihi ile başlamış olup en geç 30 Mart 2020 tarihine kadar devam edecektir.

Adaylar başvurularını Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı internet sitesi www.tuik.gov.tr adresinde bulunan İş Talep Formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra diğer belgeler ile birlikte mesai saatleri içerisinde ve son başvuru tarihine kadar Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığına elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla gönderilmek suretiyle yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim