TÜİK Personel Alımı ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 23 Eylül 2021 tarihi ile yayımlanmış olan TÜİK sözleşmeli Personel Alımı ilanına göre farklı kadrolarda olmak üzere 4 Sözleşmeli Personel Alımı yapılacak. Başkanlık Bilişin Teknolojileri Daire Başkanlığı ve Yazılım Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak istihdam edilmek üzere Bilişim Personeli Alımı yapacak.

ALIM YAPILACAK POZİSYONLAR:

  • Yazılım Geliştirme Uzmanı (2 kişi),
  • Proje Yöneticisi (1 kişi),
  • Sistem Uzmanı (1 kişi),

BAŞVURU ŞARTLARI:

TÜİK personel alımı başvuruları için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

Ayrıca, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak ve mesleki bilgilerin gerektirdiği niteliklerin taşınıyor olması gereklidir.

KPSS DETAYI NEDİR?

2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 70 puan alınmış olması gereklidir. Aynı zamanda YDS'de İngilizce dilinden puan sahibi olmak gereklidir.

Ayrıca KPSS Puanı olmadan başvuru yapanlar için 70 puan ele alınacak. Ancak Değerlendirmede KPSS puanı %70 ve YDS Puanı % 0 olarak ele alınacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

TÜİK sözleşmeli personel alımı için başvurular ilanın resmi gazete yayım tarihi olan 23 Eylül 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 7 Ekim 2021 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Devlet Mahallesi Necatibey Caddesi No:114 06420 Bakanlıklar Çankaya/ANKARA adresinde bulunan Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı’na elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla gönderilmek suretiyle yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim