Devlet Personel Başkanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Türkiye genelinde farklı bölgelerdeki Müdürlüklerine sözleşmeli olarak büro personeli alımı yapacağını belirtti. Buna göre Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Merkez ve taşra teşkilatındaki personel eksikliğini gidermek için sözleşmeli olarak büro personeli alımı yapacağını belirtti. Peki kimlar başvuru yapabilir? Başvuru şartları nelerdir?

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü büro personeli alım ilanına başvuru yapacak adaylar genel ve özel şartları taşıyor olmaları gereklidir. Buan göre adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almaları gerekmeketdir.

ÖZEL ŞARTLAR:

Adayların büro personeli alım ilanına başvuru yapabilmeleri için, Önlisans veya lisans mezunu olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Halen 657 sayılı devlet memurları kanunun 4/B maddesinde göre Büro personeli olarak çaışmıyor olmak, 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde bir lisans programından mezun olduğu halde önlisans düzeyinde başvuranlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Bunların atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve kendilerine bir bedel ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Ayrıca adaylar 10 birim için tercih yapabilme haklarına sahiptir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvuruların 25 haziran 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 04 temmuz 2018 tarihi saat 23:59 a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre adaylar başvurularını Türkiye İş kurumu resmi internet sayfası olan www.iskur.gov.tr adresi üzerinden yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam metni

Editör: TE Bilisim