Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanan ilana göre Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı pozisyonlarda sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacağını belirtti. Alımlar farklı pozisyonlarda yapılacak ve sadece belirtilen niteliklere sahip olan adaylar başvuru yapabilecekler.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesideki personel ihtiyacı için, 1 CBS Yazılım Uzmanı, 2 Yazılım Uzmanı, 1 Kıdemli WEB Yazılım Uzmanı, 1 Kıdemli Ağ Uzmanı, 1 Ağ ve Güvenlik Uzmanı, 2 Sistem Uzmanı ve 1 Kıdemli Sistem uzmanu olmak üzere toplamda 9 kişilik boş kadrosu ile sözleşmeli personel alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,
  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

KPSS DETAYI NEDİR?

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla 10 (on) katı aday yazılı sınava çağırılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN NASIL YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 09 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylara 15 günlük başvuru süresi verilmiş olup başvurular, https://www.turkiye.gov.tr/tarimorman-bakanligi-personel-alimina-iliskin-is-basvurusu adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni