Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alacak
Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı 17 Ağustos 2015 tarihli yapmış olduğu duyuruya göre sözleşmeli pozisyonunda 1 adet Ziraat Mühendisi alımı gerçekleştirecek. Alınacak olan personeller düzenlenen sınav ile belirlenecektir. Sınava katılabilmek için belirlenene özel şartlara ve genel şartlara uygun adaylar seçiecektir. Aranılan özel ve genel şartlar şöyledir:
ÖZEL ŞARTLAR:
- Yükseköğretim kuramlarının Lisans düzeyinde eğitim veren ilgili bölümlerinden mezun olmak.
- Bakanlığımız tarafından düzenlenen ‘Ana Arı Yetiştiriciliği Sertifikasına’ sahip olmak.
- Bakanlığımızdan Ruhsatlı “Ana Arı Üretim İşletmelerinin” birinde en az bir yıl süreyle çalışmış olmak. (Tercih Sebebi olacaktır.)
- Arı Yetiştiriciliği, Arı Islahı veya Bal Analizleri Konularının Birinde Çalışma Yapmış olmak.(Tercih Sebebi olacaktır.)
GENEL ŞARTLAR:
- Henüz 36 yaşını doldurmamış adaylar,
- 657 Sayılı Kanun'un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,
- Askerlik ile ilgisi bulunmayan adaylar ( Erkek Adaylar İçin ),
- Görevini devamlı yapmasına engeli olmayan adaylar,
- Herhangi bir sosyal güvenlik kurmundan emekli olmamak veya Yaşlı aylığı almayan adaylar,
- Çalışmasına mali olacak herhangi bir sağlık durumuna sahip olmayan adaylar,
- Son 1 (bir) yıl içerisinde sözleşmeli personel olarak istihdam edilenlerden, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmemiş olması veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmesini tek taraflı feshetmemiş olmak.
- 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasları belirleyen Bakanlar Kurulu Kararının “Yeniden Hizmete Alınma” başlıklı Ek l’ inci maddesinin 3 üncü bendinde “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez. Başvuruda bulunmak suretiyle yerleştirme yapılanlarla 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ve 657 sayılı Kanunun 4 öncü maddesinin (B) fıkrası gereğince sözleşme yapılması mümkün bulunmamaktadır. Sözleşme imzalanmış olsa bile bu durumun anlaşılması halinde sözleşme iptal edilecektir.
- Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvurulan kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak adaylar başvurularını, 17 Ağustos 2015 tarihi ile 07 Eylül 2015 tarihi arasında gerçekleştireceklerdir. Başvurular, Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakanlığı "www.tarim.gov.tr" sitesinde bulunan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurup imzaladıktan sonra formda istenilen belgelerle beraber son başvuru tarihihi mesai saati bitimine kadar, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü, Eskişehir Yolu 9. Km. Lodumlu /ANKARA adresine şahsen veya son başvuru tarihinde belirtilen adreste olacak şekilde posta ile yapmaları gerekmektedir.Başvuru süresi dışında gönderilen bir tarihte veya geç kalan başvurular kabul edilmeyecektir.
Ayrıca ilanın tam metnin inceleyerek daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilir ve başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
İlanın Tam Metni İçin Buraya Tıklayınız.