Orman Genel Müdürlüğü geçtiğimiz ay bünyesindeki personel eksikliği için ilan yayımlamıştı. 1 Haziran 2020 tarihinde başlayan başvurular hala devam ediyor. Henüz başvuru yapmamış veya ilan hakkında bilgisi olmayanlar için İşin Olsa ekibi olarak detayları vereceğiz. En az lise mezunu personel alımı yapılacak. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı Alımları için kadro dağılımı ve şartlar.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü Alımları devam ediyor. Bu yönde Lise mezunu 80 Şoför, Lisans mezunu 27 Avukat ve 15 Mühendis alımları yapılacak. 45 Şehir için yapılacak alımlarda adaylardan genel ve özel nitelikler talep ediliyor.

45 ŞEHİRE GÖRE DAĞILIM:

Mühendis Alımı Kadro Dağılımı:

Orman Genel Müdürlüğü avukat, şoför ve mühendis kadrolarında alım yapacak dedik. Mühendis kadrolarında ise 4 Bilgisayar Mühendisi, 2 Makine Mühendisi, 6 İnşaat Mühendisi ve 2 Yazılım Mühendisi alanlarında alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1 - 657 Sayılı Kanun’un 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşımak,

2 - 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına göre sözleşmeli personel statüsünde çalışmakta iken; hizmet sözleşmeleri sona erenler veya Ek-1’de yer alan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirilmek üzere başvuruda bulunanlar hakkında 657 sayılı Kanun’un 4 üncü maddesinin (B) fıkrasında ve 6.6.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında yer alan hükümlerin uygulanacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Bu pozisyonlara yerleşenlerden, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinin üçüncü ve dördüncü fıkralarında belirtilen istisnalar kapsamına girmeyenlerin atamaları yapılmayacaktır.

3 - Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

KPSS Şartı: 2018 yılı KPSS (B) grubu olmak üzere KPSSP3 VE KPSSP94 puan türünden en az 60 puan almış olmak.

Yaş Şartı: Son müracaat tarihi itibariyle 36 yaşından gün almamış olmak.

Şoför Kadrosu İçin Özel Şartlar: C sınıfı ehliyete sahip olmak ve Cinsiyeti Erkek olmak.

Avukat pozisyonuna başvuranlar için: Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak,

BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Orman Genel Müdürlüğü personel alımı için başvurular 01 Haziran 2020 tarihinde başlamış olup en geç 12 Haziran 2020 tarihine kadar başvurular kabul edilecektir. İnternet üzerinden alınacak başvurular son başvuru tarihi 23:59 a kadar yapılacak başvurular Kabul edilecektir.

Nasıl Başvuru Yapılı?

Orman Genel Müdürlüğü 122 personel alımı başvuruları  isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. e-Devlet girişi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

E-DEVLET BAŞVURU İÇİN

Editör: TE Bilisim