Mart ayının son günlerinde Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayımlanan ilana göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesindeki memur personel eksikliğini gidermek amaçlı toplamda 125 kişilik kadro ile alım yapacağını belirtti. Söz konusu ilana başvurular 06 Nisan 2018 tarihinde başladı. Buna göre adaylar başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvurularını gerçekleştirebilirler. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında bulunan 125 kişilik boş kadro ile bünyesine Arşiv Uzmanı alacak.

Söz konusu adyaların boş kadroya başvuru yapabilmeleri için aranan bazı şartları taşımaları şarttır. Buna göre adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak ve yapılacak sıralamaya göre kadro sayısının 4 katı kadar aday Sınava çağırılacaktır. Söz konusu Yazılı sınavda başarılı olan adaylar Sözleşmeli Personel olarak alınacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü alımını yapacağı personel adaylarından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık problemi bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B hükmüne uygun olmak, Erkek adayların askerliğini yapmış veya ilgisi bulunmamak şartları ve yanı sıra Arşiv Uzmanı Pozisyonu için, 2016 yılında Yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve 4 yıllık eğitim veren fakültelerin Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik, Kütüphanecilik veya programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerine yer veren yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranmaktadır.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü memur personel alımı devam ediyor. Söz konusu olan ilana başvurular 06 Nisan 2018 tarihinde başlamış olup hala devam etmektedir. Buna göre adaylar başvurularını en geç 13 Nisan 2018 tarihine kadar yapmaları gerekmektedir. Buna göre başvurular, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Samsun, Kayseri, Hatay, Gaziantep, Edirne, Van, Elazığ, Eskişehir, Denizli, Kastamonu, Sivas, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde bulunan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüklerine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Buna göre adaylar Başvuru Formunu ve istenen belgeleri (www.tkgm.gov.tr) adresinden temin edebileceklerdir. Söz konusu ilanın tam metnini incelemek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim