Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bünyesindeki memur personel eksikliğini karşılamak üzere ilan yayımlamıştı. Söz konusu yayımlanan ilana göre Bakanlık 2 bin 313 kişilik kadro ile alım yapacak. Başvuru Süreci Ölçme, Seçme ve Yerletirme merkezi başkanlığı tarafından KPSS 2019/6 ile alındı. Tercih işlemleri 21 Kasım 2019 tarihi ile 27 Kasım 2019 tarihleri arasında alınmıştı.

YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI!

ÖSYM 06 Aralık 2019 tarihi ile yayımladığı duyuruya göre KPSS 2019/6 tercih sonuçlarını açıkladı. Söz konusu alımlar en az lise mezunu olmakla birlikte ön lisans ve lisans mezunu kapsamında yapılacak.

Bu yönde toplamda tercih sayısı ve kontanjanlar açıklandı. Lise mezunu 7.701, Ön Lisans Mezunu 43.026 ve Lisans mezunu 72.924 kişi tercih yaptı. 

Kontenjan dağılımı ise, Lise Mezunu 82, Ön Lisans Mezunu 326 ve Lisans mezunu 1095 şeklinde dağılıyor. Adaylar yerleştirme sonuçlarına 06 Aralık 2019 tarihi ile ÖSYM resmi internet adresi üzerinden gerçekleştirebilecekler.

73 PUANLA ATAMA OLDU:

ÖSYM sonuçlarla birlikte en düşük ve yüksek puanlarıd aaçıkladı. Bu yönde en düşük KPSS Puanı 73 olarak açıklandı. Lise mezunu kapsamında en düşük 84 en yüksek ise 90. Ön Lisans mezunlarından en düşük 73 ve en yüksek 94 ile memur alınacak. Lisans kapsamında ise en düşük 73 ve en yüksek 94 puan ile atama yapılacak.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

Yerleşme bilgileri ÖSYM’ce Bakanlığa elektronik ortamda verilecektir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildiği kuruma başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığının internet sitesinden öğreneceklerdir.

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirme yapılan sözleşmeli pozisyonlara Bakanlık tarafından doğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.

TERCİH SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Editör: TE Bilisim