Sosyal Güvenlik Kurumu 28 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunana personel ihtiyacını karşılamak amaçlı farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde toplamda 47 Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirecek. Yapılan duyuruya göre Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS Şartı Olmadan 6 adet Sözleşmeli Bilişim personeli alacak. Bir diğer duyuruda ise 32 Programcı ve 9 adet Çözümleyici alacak. Ancak Çözümleyici ve Programcı olmak isteyen adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı B grubu KPSSP3 puan türüne göre en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir. Ayrıca bu şartlar dışında adaylardan aranan şartlar şöyledir;

Başvuruda bulunacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları Kanunun 48 . maddesindeki şartları taşımaları, Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlı aylığı almıyor olmaları, Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “D” olarak kabul edilecektir) veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak, Çözümleyici ve Programcı kadroları için Kamu personeli Seçme Sınavından B gubu KPSSP3 puan türüne göre en az 60 puan almış olmak şartları aranır. Ayrıca bunlar dışında aranan diğer şartlara ulaşmak için aşağıdaki ilanın tam metnin inceleyebilirsiniz. Bütün şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir. 

Başvular, 28 Aralık 2016 tarihi ile 11 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar aşağıdaki linkleri kullanarak ilanların tam metinlerinide inceleyebilirler.

Programcı ve Çözümleyici,
Bilişim Uzmanı,