Sosyal Güvenlik Kurumu 28 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusunda bünyesindeki personel eksikliğini tamamlamak sureti ile Sözleşmeli 6 adet Bilişim Uzmanı alacak. Yapılan duyuru incelediğimizde adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmıyacak. Ancak bunun dışında adaylardan pek çok şart aranmaktadır.

Adaylardan, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, yapılacak olan güvenlik soruşturmasında olumlu sonuç alabilmek, Sözleşmeli Bilişim Uzmanı pozisyonu için aranan nitliklere ilişkin çalışmalarını belgelemek, Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya ana dili İngilizce olan ülkelerde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “E” olarak kabul edilecektir) veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (E) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (E) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak, Fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrikelektronik mühendisliği veya elektronik ve haberleşme mühendisliği yada fen edebiyat fakültelerinin 4 yıllık istatistik veya matematik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak ve yükseköğretimi sırasında bilgisayar alanında aldığı derslerde öğrendiği programlama dillerine ilişkin belge veya üniversitelerin onaylı bilgisayar kurslarını bitirdiğine ilişkin sertifika sahibi olmak ve ayrıca bunlar dışında aranan diğer ve özel şartları taşımaları gerekmektedir. Bu şartlara ulaşmak için Buraya Tıklayarak ilanın tam metnini inceleyebilirsiniz.

Başvuruda bulunacak adaylar ise, 28 Aralık 2016 tarihi ile 06 ocak 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 
Editör: TE Bilisim