Sosyal Güvenlik Kurumu yayımlamış olduğu ilanda personel alımı yapacağını belirtti. İlana göre Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde bulunan personel eksikliğini karşılamak amaçlı Sözlşmeli olarak alım gerçekleştitrecek. Adaylardan ise bu yönde Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Ayrıca adayların KPSS puan sıralamasına göre ise sözlü sınav yapılacak olup, sınavdan başarılı olan adaylar bu boş pozisyona yerleşebilecceklerdir.

ALIM KADROLARI NELERDİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu, Devlet Personel Başkanlığı tarafında yapmış bildirmiş olduğu duyurusunda toplamda 23 kişilik boş kadro ile alım yapacağını belirtti. Buna göre SGK 15 kişilik pozisyon ile Sözleşmeli Programcı ve 8 kişilik kadro ile Sözleşmeli Çözümleyici alacak. Bu yönde adaylardan eğitim açısından bazı özel nitelikler aranacaktır.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Sosyal Güvenlik Kurumu adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, SGK dan herhangi bir yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak ve Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak ve 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak nitelikleri aranacaktır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Programcı Şartları :

SGK bünyesine alımını yapacağı Programcı adaylardan yukarıdaki nitelikler dışında, Üniversitelerin Bilgisayar veya Yazılım Müendisliği bölğmlerinden mezun veya buna denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak ve Java Programlama dilinden anlamaları gerekmektedir.

Çözümleyici Şartları:

Çözümleyici kadrosuna başvuru yapacak adaylar yukarıdaki nitelikler dışında, Üniversitelerin Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgi Sistemleri Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, İşletme Mühendisliği, İstatistik veya Matematik bölümlerinden mezun olmuş olmaları veya Denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı fakültelerinden mezun olmuş olmak ve Kamu kurum veya kuruluşlarında en az 1 yıl çalışmış olmak ve bunu belgelek nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilecekler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 08 Şubat 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri şarttır. Bu yönde adaylar son başvuru günü mesai saati bitimine kadar ilanın tam metninde bulunan başvuru dilekçesi ve ekte bulunan diğer belgeler ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 28-29) adresine şahsen teslim etmeleri gerekmektedir. Aşağıda ilanın tam metnine ve başvuru dilekçesine ulaşabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim