Sosyal Güvenlik Kurumu 28 Aralık 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusunda personel alımı yapacağını bildirdi. Yapılan duyuruda adaylardan Kamu personeli Seçme SInavından en az en 60 puan almış olan adaylar başvuruda bulunabilecek. Sosyal Güvenlik Kurumu 2 farklı pozisyon için, 32 Programcı ve 9 adet Çözümleyici alıyor. 

Alınacak adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesideki şartları taşımak, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emekli veya yaşlı aylığı almıyor olmak, 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 60 puan almış olmak, Yurtiçi veya yurtdışında İngilizce dilinde öğretim yapan üniversitelerden lisans düzeyinde mezun olmak veya yurtiçinde lisans düzeyinde öğrenim gördükten sonra ana dili İngilizce olan ülkelerde İngilizce dilinde yüksek lisans veya doktora yapmış olmak (Bu şekilde başvuranların puanlama kriterleri ve ücret kriterlerinin değerlendirilmesinde İngilizce dil düzeyi “D” olarak kabul edilecektir) veya Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) İngilizceden en az (D) düzeyinde puan almış olmak ya da YDS dışındaki İngilizce dil sınavlarında YDS (D) düzeyine eşdeğer Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Yönetim Kurulu tarafından belirlenen puanları almış olmak şartları ve kadrolar için özel şartlar aranmaktadır. Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilir ve özel şartları inceleyebilirsiniz.

Başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 11 Ocak 2016 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmiş olmaları gerekmektedir. Başvurular, e www.sgk.gov.tr adresinde yayımlanan ilan ekindeki dilekçe ve istenilen belgeleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Ziyabey Cad.No:6 Balgat/ANKARA (İrtibat Tel: 0 312 207 84 28-29) adresine teslim etmiş olmaları gerekmektedir.
Editör: TE Bilisim