Sayıştay Başkanlığı Personel alımı ilanı yayımladı.

Resmi Gazete'nin 14 Nisan 2021 tarihli yayımına göre Sayıştay Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Bilgi İşlem Birimi Başkanlığında istihdam edilmek üzere 7 kişilik boşluk İle Sözlemeli Bilişim Personeli Alımı gerçekleştirecek. Bu doğrultuda adayların 2019 veya 2020 yılı KPSS puanı ele alınarak değerlendirme yapılacak olup KPSS Puanı olmayanlarda başvuru yapabilecekler.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

KPSS VE YDS DETAYI NEDİR?

2019 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) alınan KPSS P3 puanının %70’i (yüzde yetmiş) ile son beş yıl içinde İngilizce dilinde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen YDS dengi puanın %30’unun (yüzde otuz) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puan alan adaydan başlanarak ilan edilen her bir pozisyon için 5 (beş) katı aday, Başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecek olan sözlü sınava çağrılacaktır.

KPSS siz Başvuru Yapacaklar ise,

KPSS P3 puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS P3 puanı 70 (yetmiş), yabancı dil puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak değerlendirilecektir. Yapılacak olan sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre sözleşmeli bilişim personeli istihdam edilecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Sayıştay Başkanlığı personel alımı ilanına başvuru yapmak isteyen adaylar mutlaka 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

şartları aranacaktır.

Aynıca bunlar dışında pozisyonun gerektirdiği niteliklerinde sağlanıyor olması şarttır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Sayıştay Başkanlığı Sözleşmeli Personel alımı başvuruları 19 Nisan 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 03 Mayıs 2012 tarihine kadar yapılmış olması gerekmektedir. Adaylar başvurularını sadece istenen belgeler ile birlikte “T.C. Sayıştay Başkanlığı, İnönü Bulvarı (Eskişehir Yolu) 06520 No:45 Balgat/Çankaya/Ankara” adresine şahsen veya son başvuru tarihinde Başkanlığımıza ulaşacak şekilde posta ile yapılması gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

DİĞER SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI İLANLARI BURADA

Editör: TE Bilisim