Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun Mart ayında 3 bin 900'e yakın sözleşmeli personel alımı yapacağı öğrenilmişti. Alım ilanı geçtiğimiz hafta Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile kamuoyuna duyuruldu ve müracaatlar 2 Mart 2017 tarihi ile başladı. KPSS 2017/3 alımlarında Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu içi 3 bin 890 sözleşmeli personel alınacak.

Müracaatlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılmakta olup adaylar 9 Mart 2017 tarihine kadar başvuru yapabilir. Bu tarihten sonra başvurular sona erecek.

KADRO DAĞILIMI

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunun alım yapacağı 3 bin 890 kişilik personel için kadro dağılımı aşağıda verilmiştir.
 
Kadro Lisans Önlisans Ortaöğretim
ÇOCUK GELİŞİMCİSİ 10
EBE 88 14
FİZYOTERAPİST 54
HEMŞİRE 2.075 325
PERFÜZYONİST 15
SAĞLIK TEKNİKERİ (İLK VE ACİL YARDIM) 1207
SAĞLIK TEKNİSYENİ (İLK VE ACİL YARDIM) 62
SOSYAL ÇALIŞMACI 40

Yukarıda kadro dağılımı branşlara ve mezuniyete göre verilmiştir.

NASIL BAŞVURU YAPILIR

Peki başvuru yapmak isteyen adayla nasıl alım ilanına müracaat edebilir. Buna göre ilanlara başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılmaktadır.

https://ais.osym.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan link aracılığı ile adaylar Sağlık Bakanlığı KPSS 2017/3 sözleşmeli personel alım ilanı ile müracaatlarını ÖSYM aracılığı ile yapabilir ve istediği kadrolara uyumlu nitelik kodları için başvurusunu gerçekleştirebilir.