Resmi gazetenin 25 Aralık 2020 tarihli sayısına göre yeni kararlar yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı 16 bin Sözleşmeli Personel Alımı kararı ile kadro ve hizmer birimleri açıklandı. Bu kapsamda Sağlık Perosneli Alımı için ilgili kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan onayladı. 

CUMHURBAŞKANI KARARI:

Resmi Gazetenin 25 Aralık 2020 tarihli ve 2020/566 kararı ile 31345 Sayılı gazete yayımlanan karara göre,

Eleman Temininde güçlük çekilen ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinini etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek hizmet birimlerinin 2021 yılında uygulanmak üzere ekli listede belirtildiği şeilde tepit edilmesi 10/07/2003 tarihli ve 4924 sayılı Kanunun 1 inci Maddesi Gereğinde Karar verilmiştir.

Yeni Personel Alımı Yapılmayacak!

Söz konusu 16 Bin Sözleşmeli personel alımı haberi tam olarak çarptırılmaktadır. Adaylar yeni alım olacağını düşünmekte. Ancak Sağlık Bakanlığı 16 bin yeni personel alımı yapmayacak. Yukarıdaki kararda da göreceğiniz gibi Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde ve Hizmet Dallarında Sağlık Hizmetlerinin Etkili ve Verimli Bir Şekilde Yürütülebilmesi Amacıyla Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdam Edilecek şeklindedir.

Yeni İlan Ne Zaman Yayımlanır?

İlan hakkında ne zaman yayımlanacağına dair herhangi bir bilgi verilmedi. Şubat ve Mart aylarında alım yapılması beklenmektedir. İlan hakkında bir gelişme veya duyuru yapıldığında anında haberdar olabilmek için  İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz