Devlet Personel Başkanlığı tarafından 07 Mayıs 2018 tarihli yayımlanmış olan ilana göre ÖSYM bünyesinde bulunan kamu personeli eksikliğini karşılamak amaçlı Sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti. Yayımlanan ilana göre ÖSYM farklı alanlarda alım yapacak. Ayrıca ilanın yayımlanması ile birlikte başvurular başladı ve adayların aşağıdaki başvuru şartlarını taşımaları dahilinde başvuruları kabul edilecek.

ÖSYM yayımlamış olduğu ilanına göre 657 Sayılı Devlet memurları kanununa göre bünyesine toplamda 2 kişilik boş kadro ile Matematik, Matematik Öğretmenliği alanında 1 ve Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında 1 kişi alacak. Adaylardan bu yönde B seviyesinde İngilizce şartı aranacak olup diğer detaylar şöyledir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

ÖSYM alımını yapmayı planladığı sözleşmeli personel adaylarından, alım yapılacak alanlarla ilgili tecrübeb sahibi olmakakları, Türk Vatandaşı olmaları, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin lisans programlarından mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği olan ve YÖK tarafından onaylı olan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, En az B Sınıfında İngilice dil sınavından puan almış olmak, herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya ilgili olmamak, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak nitelikleri aranacaktır.

BAŞVURULAR:

Adaylar ilgili ilan için başvurularına ilanın yayımlanması ile birlikte başlayabilirler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 21 Mayıs 2018 tarihine kadar mesai saati bitimine kadar başvurularını yapmaları gereklidir. Başvurular, ÖSYM Üniversiteler Mahallesi, İhsan Doğramacı Bulvarı No:1 Bilkent/ANKARA 06800 adresinde bulunan İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetler Dairesi Başkanlığına, şahsen veya posta yoluyla başvuru yapmaları gereklidir. İlanın tam metni için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İlanın Tam Metni

Editör: TE Bilisim