Orman ve Su İşleri Bakanlığı personel alımı yapacak. Orman ve Su İşleri Bakanlığı bünyesinin personel ihtiyacını karşılamak üzere farklı niteliklerde ve pozisyonlarda personel alımı gerçekleştirecek. Sizde Orman ve Su İşleri Bakanlığı ailesine katılmak için haberimizin devamında verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.

Devlet Personel Başkanlığının 26 Nisan 2016 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre Orman ve Su İşleri Bakanlığı  bünyesindeki çalışan personel ihtiyacını karşılamak amaçlı toplamda 44 adet Sözleşmeli Personel alacak. Alınacak olan personeller farklı bölgelerde, farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde görev yapacaklar. Kadroya alımlar için adaylardan Kamu personeli Seçme Sınavı B grubu puan türü aranacaktır. Alım şartları, kadrolar ve başvuru bilgileri şöyledir;

Hangi pozisyonlarda Sözleşmeli Personel Alınacak ? 

1 adet Avukat,
1 adet Biolog,
2 adet Veteriner Hekim,
40 adet Mühendis,
Olmak üzere toplamda 44 adet Sözleşmeli olarak görevlendirilecek personel alınacaktır. her personel farklı bölgelerde görev yapacak olup, bunun hakkında daha ayrıntılı bilgi için ilanın tam metnin inceleyebilirsiniz.

Alımı yapılacak olan personellerden hangi şartlar aranacak ?
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde belirtilen şartları taşımak.
  • Erkek adayların askerlik durumu itibari ile askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış, muaf, ertelemiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak.
  • Başvuruda bulunduğu görevi yerine getirmede sağlık yönünden engel olabilecek daimi hastalığı veya özrü bulunmamak. - Seyahate ve arazide çalışmaya elverişli olmak.
  • Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.
Başvurular nerede ve hangi tarih aralığında gerçekleştirilecek?

Başvuruda bulunacak olan adaylar, 29 Nisan 2016 tarihi ile 09 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Orman ve Su İşleri Bakanlığının www.ormansu.gov.tr sitesinde kendine uygun bulunan unvan için hazırlanan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra elektronik ortamda gönderecekler, çıktısı alınan başvuru formu imzalı ve fotoğraflı olarak yerleştirme işlemleri sırasında Bakanlığımıza teslim etmek üzere muhafaza edeceklerdir.
İlanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.
Editör: TE Bilisim