Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü 47 Personel Alımı için ilana çıktı. Bakanlık OGM bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Kamu Personeli Alımları farklı kadrolarda yapılacak. En Az Lise Mezunu Personel Alımı yapılacak olup Mezuniyete göre kadro dağılımı ve başvuru şartlarını sizlerle paylaşacağız.

MEZUNİYETE GÖRE KADRO DAĞILIMI:

OGM 20 Farklı Şehirde olmak üzere 47 Personel alımı yapacak. İşte Kadro ve şehre Göre Dağılım.

Lise Mezunu: 6 Şoför

Ön Lisans Mezunu: 1 Tekniker, 22 Büro Personeli, 3 Laborant,

Lisans Mezunu: 2 Biyolog, 13 Mühendis

Alan Dağılımı Nedir?

Şehre Göre Kadro Dağılımı:

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü, Adana, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bolu, Çanakkale, Denizli, Giresun, Isparta, İzmir, Kastamonu, Kütahya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon illerinde alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Orman Genel Müdürlüğü 47 Kamu Personeli Alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bunun dışında alım yapılacak alanda meslek bilgisi ve eğitimini Lise, Ön Lisans veya Lisans Programlarında tamamlamış olmaları gereklidir.

KPSS Şartı olarak ise 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Şoför Alımları için ise Özel Olarak en az B Sınıfı sürücü belgesine sahip olmak şartı aranacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

OGM Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı başvuruları 11 Ekim 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 20 Ekim 2021 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-Devlet şifreleri ile başvuru yapacaklardır. Başvuru işlemleri 20/10/2021 gecesi saat 23:59’da sona erecektir. Bu süre kesinlikle uzatılmayacaktır. Şahsen, posta, dilekçe veya diğer şekilde yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

MÜLAKAT YAPILMAYACAK!

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan ve başvuru formunu online olarak dolduran adaylar arasından 2020 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere Lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93 ve Ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türü sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacaktır

BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim