Nüfus ve Vatandaşlık İşleri geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilanına göre bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Yabancı Dil Sınavı puan ortalaması alarak yapacağı sıralamaya göre Giriş sınavı yapacak. Yapılacak sınavdan başarılı olan 15 kişi ise boş pozisyonlara yerleştirilecektir. Adayların ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesine alımı yapacağı 15 kişilik boş kadro için adaylardan Öncelikle 2017 veya 2018 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yapılan Yabancı Dİl Sınavından İngilizce dilinden puan almış olmaları şarttır. Adayların KPSS puanının %70 i ve YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak sıralama ile adaylar sınava tabi tutulacaktır. İlgili sınavdan başarılı olanlar ise görevlerine başlayabilecek.

Bunun dışında adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin endüstri mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olam kveya bunlara denkliği olan ve YÖK onaylı yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak gibi nitelikler aranır. Adayların alım yapılacak pozisyonlara göre de belirtilen özel nitelikleri taşımaları gereklidir. Bunlara ilanın tam metninden ulaşabilirsiniz.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

Söz konusu ilana başvurular, 16 Ekim 2018 tarihi itibari ile başladı ve adaylar başvurularını en geç 24 Ekim 2018 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını Nüfus İşleri Genel Müdürlüğü resmi internet sayfası üzerinden elektronik ortamda başvuru yapmaları gerekmektedir. Daha detaylı bilgi almak isteyen adaylar Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirler.

Editör: TE Bilisim