Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere kamu personeli alımı yapacağını ilan etti.Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilana göre İçşleri Bakanlığı NVİ bünyesine 8 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak bilişim personeli pozisyonlarına alım yapacak. Söz konusu ilamn detaylarına bakılacak olursak hem KPSS puanı ile hem'de KPSS puanı olmayan adaylar başvuru yapabilecek. İlgili ilan için süreç başladı. İşte şartlar ve KPSS detayı haberimizin devamında yer alıyor.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Alımı yapılacak olan, 3 Kıdemli .net Uygulama Geliştirme Uzmanı ve 5 Uygulama Geliştirme Uzmanı kadroları için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak, Görevini yerine getirmesine engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak ve pozisyonuna göre belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları gerekmektedir.

KPSS DETAYI NEDİR?

İçişleri Bakanlığına bağlı olan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü alım ilanı ile KPSS Puanı ile veya KPSS puanı olayan adaylarında başvuru yapabileceğini belirtti. Ancak yayımlanmış olan ilana göre KPSS puanı ile başvuru yapan adayların şansı yüksek olacak. Çünkü KPSS puanı olmayan adayların KPSS Puanı 70 olarak hesaplanacaktır. 70 puanı üzeri puana sahip olan personel adayları KPSS'siz adaylara göre daha avantajlı olacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

NVİ kamu personeli alımı ilanına başvurular sadece İçişleri Bakanlığı resmi internet adresi olan www.icisleri.gov.tr ve www.nvi.gov.tr adresli internet sitelerinde yer alan 2019 Yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru formu’na, 16-30 Ekim 2019 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim