Muhasebat Genel Müdürlüğü yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinde bulunan personel ihtiyacı için yüksek maaş ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Yapılan duyuruda adaylar farklı pozisyonlarda ve farklı niteliklerde toplamda 9 kişi alacak. Alımlar Sözleşmeli olarak yapılacak olup son başvurular en geç 17 Şubat 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylardan 2016 yılına ait ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans Mezunları için KPSSP3 puan türünden puan şartı aranacaktır. Ayrıca Kamu Personeli Seçme SInavının %70 lik puan durumu ile %30 luk Yabancı Dİl sınavının ortalamasına göre Giriş sınavı sistemi uygulanacaktır. Yapılacak Giriş sınavı yazılı ve sözlü olmak üzere toplamda iki aşamadan yapılacaktır. Ayrıca adayların bu sınava başvurularını gerçekleştirebilmeleri için aşağıdaki şartları taşımaları şarttır. Ayrıca Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü kadroları, 4 kat maaş ile 1 adet Proje Yöneticisi, 4 kat maaş ile 1 adet Sistem Uzmanı, 2 kat maaş ile 7 adet Yazılım Uzmanı olmak üzere dağılmaktadır. 

Sınava katılacak adayların, 657 sayılı devlet memurlarının 48. maddesindeki şartları taşımaları, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektik mühendisliği, endüstri mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektik ve elektronik mühendisliği, bölümlerinden veya bunlara denkliği olan yurt dışı fakülterlerinden YÖK tarafından onaylı olmak şartı ile yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydı ile güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak şartları aranmaktadır. Bu şartlara uygun olan adayların başvuruları kabul edilecektir.

 Başvurular, www.muhasebat.gov.tr adresinde bulunana Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Formunun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılarak ve imzalayarak istenilen belgeler ile birlikte son başvuru gününe kadar Muhasebat Genel Müdürlüğüne ( Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü M Blok Merkez Personel Şubesi 2.Kat 214 nolu Oda ilkadım Caddesi TBMM karşısı Dikmen/ANKARA ) elden teslim edilecektir. Veya son başvuru gnüne kadar teslim olacak şekilde posta yolu ile yapılacaktır. Ayrıca Buraya Tıklayarak ilanın tam metnine ulaşabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim