Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan ilan ile Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 338 kişilik kadro ile alım ilanı yayımlamıştı. Başvuruların 11 Ağustos 2021 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. Peki alım detayları nelerdir? Sınav yapılacak mı? 338 Sözleşmeli personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak?

SINAV İLE 338 SÖZELMELİ PERSONEL ALIMI KONTENJAN DAĞILIMI

Milli Savunma Bakanlığı 2021 yılı için sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Alımlar farklı Unvanlarda yapılacak. Ayrıca alım yapılacak unvanlar için Milli Savunma Bakanlığı tarafından Sınav yapılacaktır. Başvurusu geçerli olan ve Değerlendirmelerde seçilen adaylar sınavlara katılarak başarılı olan adayların ataması yapılacak. Alım yapılacak unvanlar ise,

Tabip, Diyetisyen, Mühendis, Veteriner Hekim, Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist, Sağlık Teknikeri, Hemşire, Kütüphaneci, Destek Personeli, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Teknisyen, Tekniker, Büro Personeli kadrolarında alım yapacak.

2021 YILI BAŞVURU İŞLEMLERİ:

MSB 2021 yılı 338 personel alımı başvuru işlemleri 11 - 31 Ağustos 2021 tarihleri arasında yapılmaktadır. Başvurular Online olarak MSB PERTEM adresi üzerinden yapılıyor.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunan adayların değerlendirmeleri KPSS Puanı ile yapılacak. Bildiğiniz gibi başvurular 20202 yılı KPSS Puanına göre alındı. Ancak KPSS Baraj puanı kesinleştirilmedi. Bu kapsamda başvuru yapan adayların Şehir, Kadro ve niteliğe göre sınıflandırılarak yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir. En yüksek KPSS Puanına sahip olan adaylar sınava katılmaya hak kazanacak. Değerlendirmeye göre kadro sayısının 10 katı aday belirlenecek. MSB Bu konuda şöyle açıklama yaptı:

Başvuru kılavuzunda bulunan şartları taşıyan tüm adaylar, ilgili KPSS puan türü esas alınarak en yüksek puandan başlanıp en düşük puana doğru sıralanacak olup sözlü sınava, atama yapılacak kadro sayısının en fazla 10 (on) katına kadar aday çağrılacaktır. Son sıradaki adayla eşit puan alan adaylar da sözlü sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS değerlendirmesi sonrası Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav tarihi ve yeri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde tebliğ niteliğinde yayımlanacaktır. Ayrıca T.C. Millî Savunma Bakanlığı sosyal medya hesaplarında ön başvuru sonuçlarının açıklandığına dair duyuru yayımlanacaktır.

Bu kapsamda başvuruların 31 Ağustos 2021 tarihi ile sona ermesinin ardından sonuçların 15 Eylül 2021 tarihine kadar açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim