Milli Eğitim Bakanlığı eksik kadroların doldurulması için öğretmen atamalarına devam ederken Türkiye İş Kurumu ile ortak çalışmalar sürdürerek personel alım ihtiyacını burada karşılamaktadır. Buna göre Milli Eğitim Bakanlığı personel boşluğu gördüğü bölgelerde İŞKUR ile anlaşma yaparak bu bölgelerde sözleşmeli olarak çalışacak personel alımı gerçekleştirecek. Toplam 460 personelin alınacağı belirtilirken hangi bölgeler için kaç personel alımının yapılacağı ve başvuru tarihi hakkında bilgi verildi.

Hangi Bölgeler İçin Kaç Personel Alınacak

Milli Eğitim Bakanlığı farklı bölgeler için toplam 460 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecek. Peki alınacak olan personeller hangi bölgelerde istihdam edecek.

Merkezdeki okullarda 165, Besni'de 50, Çelikhan'da 20, Gerger'de 35, Gölbaşı'nda 35, Kahta'da 95, Samsat'da 20, Sincik'te 25 ve Tut'da 15 kişi alınacak.
Yukarıda hangi bölgeler için kaç personel alımının yapılacağı belirtilmiştir.

Başvurmak isteyen adayların mutlaka yukarıda belirtilen program il ve ilçe sınırları içerisinde yaşaması gerekmektedir. Bunun dışında yapılan başvurular geçerli olmayacak. Adayların 18 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup açıköğretim hariç olmak üzere her hangi bir eğitim kurumunda öğrenci olmaması gerekmektedir. Yine adayın SSK ya da Bağ-Kur ile alakası olmaması gerekiyor. Başvuru yapmak isteyenler 20 Eylül 2016 ile 29 Eylül 2016 tarihleri arasında Türkiye İş Kurumuna müracaat edebilir. Aynı zamanda www.iskur.gov.tr aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz.
Editör: TE Bilisim