Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı yeni bir personel alım lanı yayımladı. Yayımlanmış olan ilana göre 1 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak bilişim personeli alımı yapılacak. Başkanlık Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığında istihdam etmek üzere tam zamanlı çalışacak sözlü yarışma sınavı sonucuna göre 1 yazılım uzmanı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı YTB alımını yaoacğaı sözleşmeli personel adayından, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile bağlantısı bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak, Yoğun iş temposuna ayak uydurabilecek olmak, ÖSYM tarafından yapılmış olan kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı dil sınavından puan almış olmak şartları ve kadrosuna göre özel şartlar aranacak.

Ayrıca adayların değerlendirilebilmeleri için KPSS puanının %70 i ile YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak sıralama sonucuna göre adaylara yarışma sınavı yapılacak.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar, başvurularına ilanın yayım tarihi olan 01 Nisan 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler. Buna göre adaylar başvurularını en geç 15 gün içerisinde 15 Nisan 2019 tarihine kadar saat 18:00 a kadar gerçekleştirebilmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını basvuru.ytb.gov.tr adresi üzerinden elektronik ortamda başvuru yapacaklardır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim