Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu büyesine sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirdi. Bu yönde Kültür Bakanlığı AYK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı yapacak. Alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS Siz Personel Alımı kapsamında yapılacak.

ALIM KADROLARI:

Kültür ve Turizm Bakanlığı AYK bünyesine toplamda 5 kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Bu kapsamda alımlar 3 kişi Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 2 kişi Sistem ve Ağ Uzmanı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde sayılan genel şartları haiz olmak.
  • Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak.
  • Başvuru tarihinin son günü itibariyle, yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda aylık sözleşme ücret tavanının iki katını geçmeyecekler için (bu maddenin c fıkrasında belirtilen bölümlerden mezun olanlar) en az 3 yıllık, diğerleri için (bu maddenin b fıkrasında belirtilen bölümlerden mezun olanlar) en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak. Mesleki tecrübe süresinin hesaplanmasında adayın lisans mezuniyet tarihinden sonrasındaki hizmetleri dikkate alınacaktır. (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır).
  • Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek.

KPSS İLE VEYA KPSS SİZ ALIM DETAYLARI:

Bakanlık adaylardan Bilişim perosneli için KPSS şartı talep edecek. Bu kapsamda alımlar için adayların 2019 veya 2020 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacak fakat KPSS Puanı 70 olarak ele alınarak YDS Puanı 0 olarak değerlendirme yapılacaktır.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Başvurular 12-16 Nisan 2021 tarihleri arasında alınacak olup son başvuru tarihi 16 Nisan 2021 saat: 18.00’dır. Posta veya elden yapılan başvurular, eksik belgesi olan başvurular ve başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Başvuru yapmak isteyenler, https://basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır. Başvuruda https://basvuru.ayk.gov.tr adresine bulunan başvuru formunun eksiksiz doldurulması ve 3. maddede belirtilen “Başvuruda istenen belgelerin” eksiksiz sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim