Sağlık Bakanlığında ki boş kadroların doldurulması için yıl sonuna kadar toplam 15 bine yakın personel alımı yapılması beklenmektedir. Söz konusu kurum Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 2016/6 tercihlerinde binlerce personel alımı yaptı. Yine kadroların doldurulması için 2016/7 tercihlerinde de Sağlık Bakanlığının toplam 4 bin 984 sözleşmeli personel alımı yapacağı öğrenildi. Buna göre ortaöğretim, önlisans ve lisans mezunları alımı yapılacak ve başvurular başladı.

28 Ekim - 3 Kasım Arasında Yapılacak

2016/7 tercihleri ile Sağlık Bakanlığının kadroların yerleşmek isteyen adayların 28 Ekim 2016 ile 3 Kasım 2016 tarihleri arasında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile Sağlık Bakanlığına başvuru yapması gerekmektedir. Bu tarihler arasında yapılmayan başvurular geçersiz sayılacak olup ÖSYM başvuru tarihinin sona ermesi ile yeni başvuruların alınmaması için müracaat bölümünü internet sitesinden kaldıracak.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Sağlık Bakanlığı kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere 4 bin 984 sözleşmeli sağlık personeli alımı yapacak. Peki bu alımlara müracaat etmek isteyen adaylar ne yapmalıdır? Başvuru yapmak isteyen adayların Ölçme, Seçme ve ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde giriş yapması gerekiyor. Bilmeyenler için aşağıya link bırakılmıştır.

https://ais.osym.gov.tr/

Yukarıda ki ÖSYM'nin resmi internet sitesinde giriş yapan adaylar KPSS 2016/7 Sağlık Bakanlığı linki aracılığı ile ÖSYM profiline giriş yapabilir ve istediği kadroların tamamını tercih edebilir. Tercih yapmak için adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmiş olması gerekmektedir. Bu sınava girmeyen adaylar KPSS 2016/7 tercihlerine başvuramaz.
Editör: TE Bilisim