20 Mayıs 2020 kamu ilanları yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilana göre Kocaeli Üniversitesi  bünyesindeki personel ihtiyacını giderebilmek için oldukça yüksek alım kadrosu ile sözleşmeli olarak sağlk personeli alımı yapılacağını belirtti. En az Lise mezunu Personel alımı yapılacak olup en çok alım kadrosu Hemşire adaylarına verildi. Peki alım yapılacak kadrolr nedir? Mezuniyete göre dağılım nedir? İşte Detaylar.

ALIM YAPILACAK KADROLAR!

Kocaeli Üniversitesi Lise Mezunu, 114 Hemşire, 3 Diğer Sağlık Personeli alımı yapacak.

Ön Lisans Mezunu, 15 Sağlık Teknikeri, 6 Röntgen Teknisyeni ve 7 Diğer Sağlık Personeli alınacak.

Lisans Mezunu ise, 2 Sağlık Fizikçisi, 100 Hemşire, 1 Fizyoterapist alımı yapılacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,

2. Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak.

3. Başvuru tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak.

4. Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak.

5. Görevine devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engelli bulunmamak.

6. Çeşitli KHK ile kamu görevinden çıkarılanlar başvuruda bulunamazlar.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

  • Daha önceden kurumumuzda çalışırken kurumumuzca iş akdi fesih edilenlerle, kendi isteği ile görevinden istifa edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Eczacı pozisyonuna müracaat eden adayların 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 2. 3 ve 4'üncü maddelerinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.
  • 2018 KPSS (B) grubu sınavlardan lisans mezunları için KPSSP3, Önlisans mezunları için KPSSP93, lise mezunları için KPSSP94 puanı esas alınacaktır.
  • KPSS puan sıralamasıyla atanmaya hak kazanıp göreve başlatılacak olanlar, istihdam edilecekleri birimlerde aynı sınıftaki diğer personelin tabi olduğu çalışma saat ve usulüne tabi olarak çalışacaklardır.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

* Sağlık Fizikçisi pozisyonuna fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerine radyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisans mezunu olan veya lisansüstü eğitiminin (yüksek lisans) Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca bu alanlara eşdeğer olduğunu gösterir belgeye sahip adaylar başvurabilecektir.

**Eczacı pozisyonuna başvuran adaylarda KPSS sınav şartı aranmamakla birlikte başvuruda bulunan adayların sayısı ilanda belirtilen sayıdan fazla olması durumunda, adaylar lisans diploması puan üstünlüğü (diploma puanları eşit olduğu takdirde mezuniyet tarihi önce olan adaya hak verilecektir) ile alınacaktır. Göreve başlayan adaylar dışarıda kazanç getirici başka bir iş yapamayacaktır.

*** Hemşire unvanına Hemşirelik bölümüne eşdeğer diğer bölüm mezunları başvuru yapamaz.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Kocaeli Üniversitesi bünyesine alımını yapacağı sözleşmeli personel adayları için başvuru sürecini başlattı. Bu yönde 20 Mayıs 2020 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre başvurular en az 15 gün devam edecektir. Bu yönde 20 Mayıs 2020 tarihi ile 05 Haziran 2020 tarihleri arasında başvuru alınacaktır. İlan hakkında daha detaylı bilgi alabilmek için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim