Devlet Personel Başkanlığı her geçen gün yeni ilanlar yayımlamaya devam ediyor. Son zamanlarda yayımlanmış olan ilanlara göre 13 bin kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı ve memur alımı yapılacak. Başvuru süreci hala devam ediyor ve önümüzdeki günlerde başvurular sona erecek ve yeni ilanlar yayımlanmaya devam edecek. Bizde İşin Olsa ekibi olarak sizlere devamlı olarak bu ilanları aktarmaya devam edeceğiz. Bu haberimizde sizlere aşağıdaki maddeleri sıralayacağız.

1. Hangi Kurum hangi Pozisyonda alım yapacak?

2. Adaylardan aranan genel şartlar nedir?

3. Nasıl başvuru yapılır?

4. İlanların Detayları Nedir?

HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Kamuya yayımlanan ilanlar kapsamında 4 üniversite ve 3 Bakanlık yer alıyor. Buna göre, Konya Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Adalet bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı yer alıyor.

ADAYLARDAN ARANAN GENEL ŞARTLAR NEDİR?

Söz konusu ilanlara başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler talep edilmekte. Bu bağlamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Daha önce görev yaptığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası almamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak şartları aranır.

ÖZEL ŞARTLAR:

Yaş şartı: Adaylardan yaş şartı talep ediliyor. Sözleşmeli personel alımları için üniversiteler 35 yaş, Adalet bakanlığı İKM alımlarında 30 yaşından büyük olmamış olmak şartı aranıyor.

KPSS Şartı: Adayların 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

YDS Şartı: İçişleri Bakanlığı ve Diğer Sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak kurumlar adaylardan Yabancı Dil Sınavı şartı arıyor. Bu bağlamda adayların İngilizce dilinden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Adaylar söz konusu ilanlar başvurularını şahsen veya elektronik ortamda gerçekleştirmeleri gereklidir. Ancak dikkat edilmesi gereken hususlardan biriside adaylar mutlaka son başvuru tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gereklidir.

İLANLARIN DETAYLARI

Aşağıda sizlere paylaşacağımız bağlantılar üzerinden ilanların detaylarını inceleyebilirsiniz.

Adalet Bakanlığı ilanının Detayları için Buraya Tıklayınız.

Yıldız Teknik Üniversitesi için Buraya

Fırat üniversitesi için Buraya

Konya Teknik Üniversitesi için Buraya Tıklayınız.

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı detayları için Buraya Tıklayınız.

Tarım ve Orman Bakanlığı İçin Buraya Tıklayınız.