Sağlık Bakanlığı her sene Kamu Personeli Seçme Sınavından alınan puanlar başta olmak üzere yıl içerisinde sözleşmeli ve kadrolu statüsünde istihdam etmek üzere personel alımı yapmaktadır. Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yaptığı açıklama ile 27 bin Sağlık Personeli alımı yapacağını belirtmiş ve bu personellerin statülerini de belirtmişti.

Söz konusu yapılan açıklama ile 10 Bin personelin kadrolu, 10 bin personelin taşeron (özel sözleşmeli), geriye kalan personellerin ise sözleşmeli statüsünde çalışacağı belirtilmişti. Sağlık Bakanının değişmesi ile birlikte koltuğa Bakan Akdağ geldi peki son durum nedir?

10 Bin Personel Alımı Yapılacak Mı?

10 Bin taşeron personel alımı çalışması Mehmet Müezzinoğluna ait olduğu için Bakan Akdağ'ın bu konuda nasıl bir çalışma yürttüğü merak konusuydu. Bakan Akdağ'ın yaptığı açıklamalarda 27 Binden daha fazla alım yapacağız açıklamasının ardından adaylar derin bir nefes aldı ancak konu hakkında hala kesin bir açıklama yapılmadı.

Bilindiği gibi 2016 yılının ilk ataması olan 2016/1 KPSS atama başvurularında 6 binden fazla Sağlık Personeli alınacak. Alımların yapılması ile birlikte Sağlık Bakanlığından konu hakkında açıklama yapılması beklenmektedir. Geriye kalan 20 Bin personelin hangi tarihte alınacağı, müracaatların ne zaman başlayacağı gibi soruların cevabı şuanda kesin olarak bilinmemektedir.