Jadarma Genel Komutanlığı 94 kişilik boş kadro ile bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere farklı kadrolarda bünyesinde personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda haberimizin devamında sizlere Jandarmanın sözleşmeli personel alımı hakkında detayları aktaracağız.

İLANIN DETAYLARI:

Jandarma Genel Komutanlığı, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında İlk Defa Devlet Memurluğuna Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Yönetmelik hakkında 22 farklı kadr ile 94 sözleşmeli personel alımı yapacak.

22 FARKLI KADRO İLE 94 PERSONEL ALIMI KADRO DAĞILIMI NEDİR?

Jandarma 22 farklı kadro ile bünyesine sözleşmeli olarak 94 personel alımı yapacağını belirtti. Bu kapsamda alımlar lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında yapılacak.

Lise Mezunu Kadroları: 1 Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü, 45 Destek Personeli (Hizmetli), 1 Destek Personeli (Çamaşırcı) ve 2 Destek Personeli (Bulaşıkcı) alınacak.

Ön Lisans Mezunu Kadroları: 2 Destek Personeli (Garson), 1 Büro Personeli (Muhasebe Memuru), 10 Tekniker (Elektronik Sistemler Elemanı), 10 Büro Personeli (Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni) alınacak.

Lisans Mezunu Kadroları: 1 Fizyoterapist, 2 Diğer Teknik Hizmet Personeli, 2 Diğer Teknik Hizmet Personeli, 1 Veteriner Hekim, 3 Diyetisyen, 2 Mühendis (İnşaat), 1 Mühendis (Elektrik), 1 Mühendis (Geomatik), 1 Kütüphaneci, 2 Biyolog, 1 Mütercim - Tercüman (Arapça), 1 Mütercim - Tercüman (Rusça), 2 Büro Personeli (Metin Yazarı), 2 Büro Personeli (Video Montaj Uzmanı) alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak.
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen genel ve özel şartlar ile Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar Hakkında Bakanlar Kurulu Kararı’nda belirtilen şartlara sahip olmak.
  • Müracaat tarihi (internetten yapılan başvurunun son günü) itibariyle 18 yaşını tamamlamış veya Türk Medeni Kanunun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almış olmak.
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Kamu haklarından yoksun bulunmamak.
  • Türk Silahlı Kuvvetleri, J.Gn.K.lığı, Sahil Güv.K.lığı ile kamu kurum ve kuruluşlarından emeklilik, kendi isteği ile istifa ve sağlık nedenleri hariç herhangi bir nedenle çıkarılmamış olmak,
  • Erkek adaylar için; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş (tecilli) veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak veya yapmış sayılacak şekilde muaf olmak
  • Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasadışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak,
  • Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak,
  • Başvuru kılavuzundaki Tablo-1’deki kadro unvanlarının hizasında belirtilen niteliklerin tamamına sahip olmak.
  • Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, J.Gn.K.lığı, Shl.Güv.K.lığı Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Devlet Memuru Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmak.
  • 2018 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018 KPSS) girmiş olmak ve Tablo-1’deki unvanların karşısında belirtilen puan türünden en az 60 puan almış olmak.
  • Yabancı Dil Sınavı (YDS) puanı istenilen unvanlara başvuran adaylar için, son beş yıl içerisinde YDS’ye girmek ve Tablo-1’deki unvanların karşısında belirtilen puan türünden en az B düzeyinde puan almış olmak.
  • Dizgi Operatörü (Elektronik Dizgi Operatörü) unvanına başvuracak adaylar için Tablo-1’de belirtilen 3308 Sayılı Kanuna Göre Dizgi Dalında Ustalık-Kalfalık Belgesine Sahip Olmak

BAŞVURULAR:

Söz konusu sözleşmeli 94 personel alımı için başvuru süreci 19 Aralık 2019 tarihinde başlayacak olup en geç 05 Ocak 2019 tarihine kadar alınacak. Adaylar başvurularını Jandarma Genel Komutanlığı resmi intternet adresi olan https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’’ üzerinden eDevlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim