Devlet Personel başkanlığı resmi internet sitesi üzerinde ilanlar yayımlandı. Yayımlanan ilanra göre Ülkemizde bulunan farklı üniversiteler bünyelerindeki personel eksikliğini gidermek için toplamda 123 sözleşmeli personel alımı yapacaklar. İlanlara göre adaylardan aranan şartlar belirtildi ve adayların başvuru yapabilmeleri için belirtilen nitelikleri taşımaları gerekmektedir. Ayrıca adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacak olup, KPSS puan sıralaması yapılacaktır. 

HANGİ ÜNİVERSİTELER ALIM YAPIYOR!

İlanları yayımlanan Üniversiteler 123 perosnel alacak. Buna göre, Balıkesir üniversitesi 18, Bülent Ecevit üniversitesi 7, Sağlık Bilimleri Üniversitesi 5 Selçuk üniversitesi 47 ve Kırıkkale üniversitesi 46 olmak üzere toplamda 123 kişilik boş kadro ile alım yapacaklar.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranacak olup adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Nöbet usülü çalışmasına engel olabilecek herhangi bir durumu olmamak, En az lise mezunu olmak kaydı ile, Ön Lisans veya Lisans mezunu olmak şartları aranır.

Ayrıca adaylardan ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından 2016, 2017 veya 2018 yıllarında yapılan sınavdan, Lise Mezunu olanlar için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSp93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuru yapacak adaylar başvurularına ilanların yayımlandığı tarih itibari ile başladılar. Buna göre adaylara başvuru için 15 günlük bir süre verilmiş olup adaylar 15 gün içerisibde başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. İlanlar hakkında daha detaylı bilgi almak ve ilanlara başvuru yapmak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Balıkesir üniversitesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Bülent Ecevit üniversitesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Selçuk üniversitesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

 Kırıkkale üniversitesi İlanı için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim