İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel ihtiyacını karşılamak üzere sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını ilan etmişti. KPSS puanı sırasına göre alım yapılacak ve adayların değerlendirmeleri KPSS ve YDS puanı esas alınarak yapılacak. Başvuru sürecinin başlamasına 10 gün kaldı ve adaylara tekrar hatırlatma amacı ile bu ilanı tekrar paylaşmaya karar verdik. Bu haberimizde alım yapılacak kadrolara, Başvuru şartlarına, Başvuru bilgilerine ve Değerlendirme bilgilerine ulaşacaksınız.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli olarak 21 personel alımı yapacağını ilan etmişti. Bu bağlamda aşağıdaki pozisyonlarda personel alımı yapılacak.

  • SİBER GÜVENLİK UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katına Kadar)
  • KIDEMLİ .NET UYGULAMA GELİŞTİRME UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katına Kadar)
  • İŞ ZEKÂSI UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 4 Katına Kadar)
  • SİBER GÜVENLİK UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar)
  • KIDEMLİ .NET UYGULAMA GELİŞTİRME UZMANI (5 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar)
  • KIDEMLİ UYGULAMA GELİŞTİRME UZMANI (2 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 3 Katına Kadar)
  • UYGULAMA GELİŞTİRME UZMANI (2 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı)
  • UYGULAMA GELİŞTİRME UZMANI - .NET (7 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı)
  • İŞ ANALİSTİ UZMANI (1 Kişi - Tam Zamanlı - Aylık Brüt Sözleşme Ücret Tavanının 2 Katı)

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmak, Dört yıllık eğitim veren falültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak veya bunlara denkliği bulunan yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmak şartları aranıyor.

DEĞERLENDİRME VE KPSS DETAYI:

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla on katı (10) aday yazılı sınava çağırılacaktır.

Yapılacak inceleme sonucunda sınava katılmaya hak kazanan adyaların listesi 26 Ağustos 2019 tarihinde bakanlığın resmi internet adresi üzerinde ilan edilecektir.

BAŞVURULAR:

Adaylar başvurularına 22 Temmuz 2019 tarihi itibari ile başlayabilecekler ve en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar başvurularını Bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinden sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İlanın Tam Metni