Geçtiğimiz haftalarda Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapılmış olan duyuruya göre, İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek amaçlı farklı pozisyon ve niteliklerde toplamda 14 kişilik boş kadro ile sözleşmeli bilişim personel alacak. Adayların alım işlemini İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak sınav belirleyecektir.

Giriş Sınavı iki aşamadan sözlü ve yazılı olarak yapılacak olup, başvurusunu yapmış adaylar 06 Ekim 2017 tarihine yapılacak olan duyuruyu beklemeleri gereklidir. 06 Ekim 2017 tarihinde yapılacak duyuru ile Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi yayımlanacaktır.  Duyuru İçişleri Bakanlığını resmi internet sayfası olan  www.icisleri.gov.tr ve www.icisleribilgiislem.gov.tr de yapılacak olup adaylara ayrıca tebligatta ve bilidrimde bulunulmuyacaktır. 

Yayımlanacak bu listede adı geçen adaylar 15 Ekim 2017 tarihi saat 13:00 da İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı (Çamlıca Mah. 122.Sok. No:2 Lalegül / Yenimahalle / 06200 ANKARA) adresinde yazılı sınava girecekler. 

Yazılı sınavdan başarılı not alanlar ise sözlü sınava girebilmek üzere hak kazanacak ve 06,07,08,09 Kasım 2017 tarihlerinde  İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Toplantı Salonu’nda (İnönü Bulvarı No: 4 A- Blok Kat: 2 Bakanlıklar/ANKARA) adresinde sözlü sınava katılacaklardır.

ALIM KADROLARI NEDİR?

İçişleri Bakanlığı bünyesine toplamda 14 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapacak. Bu kadrolar, Kıdemli Java Uzmanı 1 kişi, Kıdemli Güvenlik Ağ Uzmanı 1 kişi, Kıdemli Sistem Uzmanı1 kişi, Kıdemli Java Uygulama Geliştirme Uzmanı 3 kişi, Uygulama Yönetimi Sistem Uzmanı 1 kişi, Veritabanı Uzmanı 1 kişi, Ağ uzmanı 1 kişi, Siber Güvenlik uzmanı 1 kişi, Java Uygulama Geliştirme Uzmanı 2 kişi, Web Uygulama Geliştirme Uzmanı 1 kişi ve Web tasarım uzmanı 1 kişi olmak üzere toplamda 14 kişi alınacaktır.

Bu kadrolara göre adaylar 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlara göre ve 2016 veya 2017 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı puanı belirleyecektir. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından en az 70 puan almış olmaları şarttır. Ayrıca Bilişim Personeli kadrolarını gerektiren özel niteliklerinde taşınması şarttır.

BAŞVURULAR BAŞLADI!

Duyurunun 29 Ağustos 2017 tarihine yapılması ile birlikte başvurular bugün ( 11 Eylül 2017 ) başladı. Buna göre Başvurular en geç 22 Eylül 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, www.icisleri.gov.tr ve www.icisleribilgiislem.gov.tr adresinde bulunan “Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Formu” nun doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte, en geç 22/09/2017 tarihi saat 17:30’a kadar Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına (İçişleri Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı - İnönü Bulvarı No:4 A-Blok Kat: 1 Bakanlıklar/ANKARA) elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla gönderilmek suretiyle yapılacaktır. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar ise aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

https://goo.gl/aK1Swe

Editör: TE Bilisim