İçişleri Bakanlığı tarafından 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre sözleşmeli olarak 21 kamu personeli alımı yapılacak. Başvuru süreci 22 Temmuz 2019 tarihinde başlaması ile birlikte artık sona geldik. Peki kimler başvuru yapabiliyor? Nasıl başvuru yapılır? İşin Olsa ekibi olarak henüz başvuru yapmamış olan adaylar için birkez daha sizlerle paylaşacağız.

ALIM YAPILACAK KADROLAR NEDİR?

İçişleri Bakanlığı 21 kişilik boş kadro ile 2 Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Kıdemli . Net Yazılım Geliştirme, 1 İş zekası Uzmanı, 2 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 7 Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 ş Analisti Uzmanı alımı yapılacak.

KPSS VE YDS PUAN ŞARTI VAR!

Bakanlık yukarıdaki alımını yapacağı pozisyonlar için adaylardan KPSS ve YDS puan şartı arıyor. Bu bağlamda adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmeketdir. YDS olarak ise, İngilizce dilinden puan almış olmaları şarttır. Adayların KPSS puanının &70 i ve YDS puanının %30 u esas alınarak yapılacak sıralamaya göre adaylar belirlenecek ve sınava tabii tutulacaklardır.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki yer alan şartları taşımak, dört yıllık eğitim veren üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca, Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek ve Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak şartlarıda yer alıyor.

Adaylar pozisyonuna göre özel niteliklere ilgili ilanın başvuru kılavuzu üzerinden ulaşabilirler.

BAŞVURULAR SONA ERİYOR!

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuru süreci 22 Temmuz 2019 tarihinde başlamış olup adaylar başvurularını en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Bakanlığın resmi internet adresi üzerindeki başvuru sistemi üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir. 

Başvuru Kılavuzu

Editör: TE Bilisim