İçişleri Bakanlığı personel alımı için ilan yayımlamıştı. 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanmış olan ilana göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini gidermek için farklı pozisyonlarda sözleşmeli bilişim personeli alacak. Başvuru süreci bugün itibari ile başladı. İşte başvuru şartları ve başvuru detayları şöyledir.

HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

İçişleri Bakanlığı 21 kişilik kadrosu ile, 2 Siber Güvenlik Uzmanı, 1 Kıdemli . Net Yazılım Geliştirme, 1 İş zekası Uzmanı, 2 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı, 7 Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 ş Analisti Uzmanı alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞRTLARI NEDİR?

Sözleşmeli bilişim personeli için adaylardan, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranır.

Özel olarak ise adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve Yabancı Dİl sınavından İngilizce puan türünden puana sahip olmak şartları aranır. Ayrıca adayların sınava katılabilmeleri için KPSS puanının %70 i ve YDS puanının ^%30 u esas alınacaktır.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI:

İlan 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlandı ve adaylar başvurularına bugün ( 22 Temmuz 2019 ) tarihi itibari ile başladılar. Adaylar başvurularını en geç 07 Ağustos 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular e-Devlet şifresi ile yapılacağından, adayların (www.turkiye.gov.tr) hesabının bulunması zorunludur. Söz konusu hesabın kullanılabilmesi için, adayların e-Devlet şifresi almaları gerekmektedir. Adaylar, e-Devlet şifresini içeren zarfı, PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile üzerinde T.C. Kimlik numarasının bulunduğu kimliğini ibraz ederek temin edebilirler. 

İlanın Tam Metni