İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı duyuruya göre bünyesine sözleşmeli olarak personel alımı yapacağını belirtmişti. Yayımlanan ilanda 7 farklı kadro ile 14 sözleşmeli personel alımı yapılacağına yer verildi. Başvuru süreci Kasım ayının ilk günü itibari ile başlamış olup adaylara verilen sürenin sonuna gelindi. Henüz başvuru yapmamış olan adaylar için sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız. Ayrıca haberimizde KPSS puanına göre değerlendirme ve sonuç açıklanması hakkında bilgiler vereceğiz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

7 farklı kadro için alım yapacak olan bakanlık adayların başvuru yapabilmeleri için bazı nitelikler talep ediyor. Bu kapsamda adayların, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar doğrultusunda, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar içinm askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, En az dört yıllık eğitim veren üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun veya bunlara denkliği bulunan Yurtdışı yükseköğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları gerekmektedir.

KPSS'Lİ KPSS'SİZ ALIM:

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Perosnel alımı ilnı için adaylardan KPSS puanı şartı arıyor. Bu kapsamda adayların Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Ancak KPSS puanı ile başvuru yapmayan adayların da başvuruları geçerli sayılacak olup adayların KPSS puanı 70 olarak ve YDS punı 0 olarak değerlendirilecektir.

Bu kapsamda KPSS puanı 70 ve üzeri olan adayların değerlendirmede şansı artmış oluyor.

BAŞVURULARDA SON GÜN!

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli personel alımı başvuruları 01 Kasım 2019 tarihine başlamış olup adayların en geç 10 kasım 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir .Henüz başvuru yapmamış olan adaylar başvurularını www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan "2019 yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu’ e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ VE SONUÇLARININ DUYURULMASI

Başvuruların incelenmesi sonucunda genel ve özel şartları sağlayan adaylardan, KPSS puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının yüzde otuzunun (Yabancı dil puanına ilişkin belge ibraz etmeyenlerin puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak her bir unvan için en fazla on katı (10) aday yazılı sınava çağırılacaktır.

Bu sıralamaya göre son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sınava kabul edilecektir.

Yazılı sınava girmeye hak kazanan adayların listesi www.icisleri.gov.tr ve www.icisleribilgiislem.gov.tr sitesinde 14 Kasım 2019 tarihinde ilan edilecektir. Ayrıca yazılı bildirim veya tebligat yapılmayacaktır.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA BURADAN AINDA HABERDAR OLABİLİRSİNİZ.

Editör: TE Bilisim