Hazine ve Maliye Bakanlığı Personel Alımı ilanı yayımladı. Az Önce bakanlığın resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanmış olan Personel alımı ilanına göre Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 18 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu doğrultuda yayımlanan ilana göre alımlar KPSS Puanına göre veya KPSS puanı olmaksızın yapılacak. Peki adaylardan aranancak şartlar nelerdir? Hangi kadrolarda Bilişim Personeli Alımı yapılacak.

HANGİ KADROLARDA PERSONEL ALIMI YAPILACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı bilgi Teknolojileri genel Müdürlüğünde görevlendirmek üzere 18 kişilik boş kadro ile Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapacak.

  • Bilgi Güvenliği Uzmanı 1,
  • Ağ Uzmanı 1,
  • Sistem Yöneticisi 1,
  • Kıdemli Sistem Yöneticisi 1,
  • Yazılım Geliştirme Uzmanı 7,
  • Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı 1,
  • Yazılım Takım Lideri 1,
  • Yazılım Mimarı 1,
  • Uzman Veri Bilimci 1,
  • Uzman Veri Mühendisi 2,
  • Kıdemli Büyük Veri Sistemleri Yöneticisi 1,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bunun dışında adaylardan, Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmaları gereklidir.

Ayrıca alım yapılacak kadroya ilişin özel şartları taşıyan adaylar başvuru apabilecek.

KPSS VE YDS DETAYI NEDİR?

2018 veya 2020 yıllarında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavında (KPSS) KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 olarak dikkate alınır) ile yabancı dil puanının (belge ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı sıfır olarak değerlendirilecektir) yüzde otuzunun toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak (bu sıralamaya göre son sıradaki adayla aynı puanı alan adaylar da sınava katılmaya hak kazanacaklardır) sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 10 (On) katı aday arasından, Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü sınav başarı sırasına göre 18 (On sekiz) Sözleşmeli Bilişim Personeli alınacaktır. Bir aday en fazla 2 (iki) adet pozisyona başvuruda bulunabilecektir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Hazine ev Maliye Bakanlığı sözleşmeli Bilişim personeli alımı için başvurular ilanın yayım tarihi olan 01 Haziran 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 01 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılacak başvurularu kabul edilecektir. Adaylar başvurularını sadece ;a http://www.hmb.gov.tr adresinde bulunan “Sözleşmeli Bilişim Personeli Başvuru Formu’nun” doldurulmasından sonra, fotoğraf yapıştırılmak ve imzalanmak suretiyle aşağıda sayılan belgelerle birlikte,

Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğüne (Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü A Blok Belge Yönetimi ve İnsan Kaynakları Koordinatörlüğü 3. Kat 333 Nolu Oda Devlet Mah. Dikmen Cad. TBMM Karşısı Dikmen/ANKARA) elden teslim edilmek veya son başvuru tarihinde anılan adreste olacak şekilde postayla gönderilmek suretiyle yapılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim