Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Alımı 2016
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı personel alımı gerçekleştiriyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinin çalışan eksikliğini tamamlamak üzere toplamda 14 adet Sözleşmeli Bilişim personeli alacaktır. Sizde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı iş başvurusunda bulunmak için alt kısımda verilen bilgileri inceleyebilirsiniz.
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 22 Ocak 2016 tarihinde yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesinin personel ihtiyacını gidermek amaçlı 14 adet Sözleşmeli Bilişim Personeli alacaktır. Alınacak olan personeller kadroya dahil edilebilmeleri için, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının yapacağı Giriş sınavına katılarak başvurularını gerçekleştirebilirler. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının adaylardan sınava katılabilmeleri için aradığı bazı şartlar mevcuttur ve bu şartlardan en önemliside, 2014 yılında ve 2015 yılında yapılan KPSS sınavından en az 70 Puan almış olmaları gerekmektedir. Alt kısımda araan şartların ayrıntılarına ve kadro bilgilerie ulaşarak başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.
KADROLAR:
     - 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesinde yer alan şartları taşıyan adaylar,
     - Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş̧ yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2, 3 ve 4 katı ödenecek pozisyonlardan yalnızca biri için başvurabileceklerdir.)
     -  (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş̧ yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olmak, (Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ödenecek ve pozisyonlardan yalnızca biri için başvurabileceklerdir.)
     - Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ̆ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçemeyecekler için en az 3 yıllık, diğerleri için en az 5 yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4'üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle isçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),
     - Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek. 
KADROLAR:
 - 1 adet İş Analisti,
 - 1 adet Veri Tabanı Programlama,
 - 1 adet Ağ Sistemleri Uzmanı,
 - 1 adet SOME Uzmanı,
 - 2 adet Yazılım Geliştirmede İleri Seviyede Yazılım Uzmanı,
 - 1 adet Yazılım Güvenlik/Test Yöneticisi, 
 - 2 adet Sistem Uzmanı
 - 2 adet Yazılım Takım Lideri ve Çözüm Mimarı,
 - 1 adet Veri Tabanı Yöneticisi,
 - 1 adet Sunucu ve Veri Depolama Yöneticisi,
 - 1 adet Bilgi Güvenliği Yöneticisi,
BAŞVURULAR:
Başvuruda bulunacak olan adaylar, 08 Şubat 2016 tarihi ile 22 Şubat 2016 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı (www.gtb.gov.tr) sitesinde bulunan başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulduktan sonra, belgelerle beraber Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı’na şahsen veya son başvuru tarihinde Bakanlığımıza ulaşacak şekilde posta yolu ile yapılması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra gelen başvurular ile eksik belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir